Dolar 32,3397
Euro 35,1175
Altın 2.311,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

PROF. DR. SEVİMLİ: HENÜZ MÜRACAAT ETMEDİM!

PROF. DR. SEVİMLİ: HENÜZ MÜRACAAT ETMEDİM!
26 Haziran 2020 15:56 | Son Güncellenme: 27 Haziran 2020 15:20

ATATÜRK Üniversitesi Rektörlüğü için aday başvurularının yapılmaya başlanmasıyla birlikte ismi gündeme gelen; yerel seçimlerin popüler ismi, önceki rektörlük seçimlerinin en çok oyu alan ikinci adamı Prof. Dr. Serdar Sevimli, sosyal medyada, tamamına yakınından bilgisinin olmadığı ardı ardına yayınlanan haberler(!) üzerine açıklama yapma ihtiyacı hissetti, “Öncelikli olarak şunu söylemeliyim ki, henüz bir müracaatımız olmadı” dedi.

Önümüzdeki haftalarda yeni rektör atamasının yapılacağı Atatürk Üniversitesi’nde, aday başvurularının başlamasıyla birlikte gözler muhtemel adaylar üzerine çevrildi. Henüz kimseden “evet ben adayım” açıklaması gelmemesine rağmen, özellikle sosyal medyada “kâhin haberciliği” yapılmaya başlanması, akademik çevrelerde rahatsızlık yaşattı.

Çeşitli sitelerde ismi en çok öne çıkartılan “muhtemel aday”lardan olan Prof. Dr. Serdar Sevimli, “kâhin haberciliği”nin önünü kesmek amacıyla, sosyal medyadaki sayfasından bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti, “Henüz bir müracaatımız olmadı” demek zorunda kaldı.

İfadeleriyle kafaları ciddi şekilde karıştıran, bu arada yapılan haberleri de adeta tekzip eden Serdar Sevimli, açıklamasında şu görüşleri paylaştı:

AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYDUM

“Atatürk Üniversitesi Rektör Adaylığı ilanının kamuoyu ile paylaşılması sonrası, sosyal medyada dostlarımızın duygularını ve temennilerini belirten paylaşımlarının artması üzerine açıklama gereği duydum. Öncelikli olarak henüz bir müracaatımız olmadı. Cenab-ı Allah’ın buyurduğu gibi ‘Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.’

Şu kısa hayatımızın en önemli gayesi insana hizmet etmektir. Bunun nerede ve ne şekilde olduğunun hiçbir önemi yoktur. Bu nedenle Allah’ın takdirini bilmediğimiz ve ne olursa olsun sonucuna her zaman her şartta rıza göstereceğimiz bir meselede sükunet esas olmalıdır.

Dostlarımızın bu hüsn-ü zannı; özellikle de medya ve sosyal medya aracılığı ile bazen yanlış anlaşılmalara ortam hazırlamaktadır. Sosyal medya doğası gereği yanlış anlaşılmaların hızlı bir şekilde gerçeğe dönüştüğü, kimi zaman insanları kırıp incitebilen ve ismi geçen herkes için maksadını aşan bir mecra olabilmektedir.

Yönetimde olan, müracaat etmiş veya edecek olan birbirinden değerli öğretim üyelerine saygılarımı sunuyor ve çıkacakları bu hizmet talebi yolunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

İyi niyetlerinden ve sevgilerinden şüphe duymadığım dostlarımızın sosyal medya ve paylaşımlarla değil, duaları ve kalpleri ile yanımızda olmalarını ve eğer bu sürecin içerisinde yer almaya karar verirsek bu süreci bize yakışacak bir sükunette yürütmemize yardımcı olmalarını rica ediyorum.

‘Allah’ın izni olmadan bir yaprak dahi düşmez’ inancı ve düsturu ile her daima….

Saygılarımla…” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.