Dolar 32,3290
Euro 35,0804
Altın 2.292,31
BİST 8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

REFERANDUMDA “EVET” DEMİŞLERDİ AMA!

REFERANDUMDA “EVET” DEMİŞLERDİ AMA!
14 Şubat 2017 20:16

UZUNDERE’ye yaklaşık 4 kilometre uzakta olmasına rağmen, 28 kilometre uzaktaki Tortum’a bağlı olan Pehlivanlı’da yaşayan vatandaşlar, “Biz, Uzundere’ye bağlanmak istiyoruz” diye talepte bulununca, Erzurum Valiliği tarafından, iki yıl kadar önce referandum yapılmış ama aradan hayli zaman geçmesine rağmen, karar bir türlü hayata geçmemiş.

Referandumda sorulan “Uzundere’ye bağlanmak istiyor musunuz?” sorusuna halkın yüzde 86’sının “evet” cevabı verdiği Pehlivanlı’da şimdilerde herkes, “Önümüze bir referandum sandığı daha konulacak, biz hala önceki referandumda çıkan kararın uygulanmasını bekliyoruz” diyorlar.

En küçük bir bürokratik işlem için Tortum’a gitmek zorunda kalmaktan yakınan Pehlivanlı sakinleri, sandıktan çıkan kararın uygulanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kapısına dayandı.

Sadece Mehmet Sekmen’den değil, Ak Parti il Başkanı Mehmet Emin Öz’den de yardım istediklerini belirten Pehlivanlı Dayanışma ve Dostluk Derneği Başkanı Mustafa Erzincanlı, “Pehlivanlı halkı olarak isteğimizin yerine getirilmesini bekliyoruz” açıklaması yaptı.

Ödük Vadisi’nde yeralan Pehlivanlı, Bağbaşı ve Serdarlı mahallelerinin Uzundere’ye çok yakın olmasına rağmen, Tortum’a bağlı bırakılmasına bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Referandum yapıldı. Büyük çoğunluk Uzundere’ye bağlanalım diye oy kullandık. Kaymakamlıkta her daim işimiz oluyor. Mecburen Tortum’a gitmek zorunda kalıyoruz. Tortum bize çok uzakta. Uzundere’ye icabında yürüyerek bile gidebiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e durumumuzu anlattık ve yardım istedik. Mehmet Emin Öz de konudan haberdar. Biz, referandum sonucunda çıkan kararın uygulanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.