Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C

YILDIRIM BİR ÇAKTI PİR ÇAKTI!

YILDIRIM BİR ÇAKTI PİR ÇAKTI!
25 Şubat 2021 15:47 | Son Güncellenme: 25 Şubat 2021 15:49

EĞİTİM döneminin ardından gazetecilik mesleğini seçen, uzun yıllar çeşitli gazete ve ajanslarda muhabirlik ve kameramanlık yapan, çok sayıda haberin altına imza atan, son zamanlarda da yeme-içme sektöründe yönetici olarak hayat mücadelesini sürdüren Orhan Yıldırım, bir bölümü erzurumdanhaberler.com‘da da yayınlanan öykülerini kitap haline getirdi.

RÜZGARIN KIZI BİR BAŞLANGIÇ

“Erzurum Öyküleri-1” diyerek yola çıkan, seri halinde yayınlamayı planladığı çalışmalarının ilkini Klaros Yayınları aracılığıyla piyasaya süren Orhan Yıldırım, “Rüzgarın Kızı” adını verdiği öykü kitabının yayınlanmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gazetecilik mesleğinin kendisine bilgi anlamında çok şey kattığını, yazmayı çok daha kolay hale getirdiğini, bu arada hem insanı ve hem de Erzurum Kültürü’nü çok daha yakından inceleme imkanı bulduğunu kaydeden Yıldırım, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

ERZURUM BİR DERYA

“- Memleketim olduğu için söylemiyorum; Erzurum her yönüyle bir derya. O deryanın içinde biçim bulmuş, şekil almış, kalem tutmayı öğrenmiş ve o öğretiden hareketle hep yazmış, yazmaya da devam eden bir gazeteci olarak, Erzurum öykülerine merak sardım. Haber yazmak benim için kolay, ama öykü çok farklı bir uğraş. Yazdığım bir iki öyküyü çevremdeki insanlara, okuttum. Olumlu tepkiler alınca da öykü yazmaya karar verdim. Gazetecilik, muhabirlik benim açımdan çok uzaklarda kaldı. Şimdi bir kafe-lokantada yöneticilik yapıyor, akşamları da evde öyküler yazıyorum. Öykülerimin Erzurum kokmasını, Erzurum kültürünün tadında olmasını istediğimden, yöremiz insanını, alışkanlıklarını, konuşma ve yaşam biçimlerini konu edindim. Öykülerimin bir bölümü erzurumdanhaberler.com‘da da yayınlandı. O sitenin takipçilerinden gelen olumlu tepkiler de cesaretimi artırdı ve ortaya Rüzgarın Kızı çıktı.”

HAZIRDA İKİ KİTAP DAHA VAR

Elinden kalem düşmeyen, hem okuyan ve hem de yazan birisi olarak gelecek nesillere birşeyler bırakmayı kendi açısından görev saydığını, çok zengin bir kültüre sahip Erzurum’u öykü tadı ve kıvamında anlatmayı hedeflediğini belirten, yayına hazır iki kitabı daha bulunduğunu kaydeden Yıldurım, çalışmalarından ikincisini yıl sonuna doğru yayınlama niyetinde olduğunu bildirdi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.