Dolar 32,3310
Euro 35,0618
Altın 2.285,03
BİST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

SAĞIN BİRİNCİ PARTİSİ OLACAĞIZ

SAĞIN BİRİNCİ PARTİSİ OLACAĞIZ
18 Ekim 2021 16:52

DEVA Partisi Erzurum İl Kongresi’nin birinci yıldönümünü, yönetim kurulu üyeleriyle pasta keserek kutlayan Başkan Vahit Bingöl, düzenlediği basın toplantısında da iddialı sözler sarfetti, “Seneye bu vakitlerde iktidarda olmuş olacağız. Bu sözü laf olsun diye söylemiyorum” diye konuştu.

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere pide ikram eden DEVA İl Başkanı Vahit Bingöl, yemek öncesinde çok iddialı bir çıkış yaptı, “Ayağımı yere basmadan konuşmam, seneye bu vakit iktidardayız” iddiasında bulundu.

BASIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Erzurum yerel medyasının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda hazırladıkları videoyla bir yıllık icraatlarını perdeye yansıtan Bingöl, parti olarak ülke genelinde ilk ilçe kongresini Narman’da, çok zor şartlar altında bir un değirmeninde gerçekleştirdiklerini hatırlattı, “O günleri unutmamız mümkün değil. Tam 4 başkan değiştik, görevi kabul eden sonradan caydı. Toplantı yapacağımız salonu son dakikada bize vermediler. Ve o kongreyi biz bir un değirmeninde yaptık. İlk DEVA hareketini un kokulu, buğday kokulu bir ortamda başlatmış olmanın bugün haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.  Bingöl, daha sonra şöyle konuştu:

İLÇELERE ÜÇ DEFA GİTTİK

“- Bir yılda Erzurum’un tüm ilçelerini en az üç defa dolaştık. İlçelere ilk gittiğimiz günlerde insanlar bize tereddütle yaklaşıyor, uzaktan bakıyorlardı. İkinci gidişimizde daha bir yaklaştı, son gittiğimizde de kucaklamaya başladılar. Gittiğimiz yerlerde, konuştuğumuz insanlardan aldığımız sinerji heyecanımızı kamçılıyor. Henüz ortada bir ittifak yok. Ama olursa, iddia ediyorum o ittifakın birinci partisi biz olacağız ve hatta daha ileri giderek söylüyor, tek başımıza iktidara geleceğimizi savunuyorum. Neredeyse 36 yıldan beri siyasetin içindeyim. Ak Parti ciddi anlamda güç kaybediyor. Kötü ekonomik gidiş, 18 yıldan bu yana kayıtsız şartsız Ak Parti’yi destekleyenleri bu partiden uzaklaştırıyor.”

İNCE RUHLU BİR GENEL BAŞKANIMIZ VAR

Karşılığı olmayan, insanlara güven veren, kırmadan dökmeden muhalefet yapan, ince ruhlu bir genel başkana sahip olduklarını belirten Başkan Bingöl, sağın birinci partisi olacaklarını öne sürdü. Erzurum’da da iddialı olduklarını, bunu anket yaptırarak da kanıtlayacaklarını bildiren Vahit Bingöl, şöyle devam etti:

ERZURUM’DA ÇEKLER, SENETLER ÖDENEMİYOR

“-Hepimiz ülkede çok da güzel şeyler olmadığını görüyoruz. İnsanlar kendilerini ifade etmekten bile korkuyorlar. Biz de ince eleyip sıkı dokuyor, sözlerimizi dikkatli şekilde, seçerek kullanıyoruz. Siyasetin içinde yıllardan beri yoğrulan birisi olarak vatandaşın vücut dilini iyi okuduğumu söyleyebilirim. Dışarıda sessiz bir çoğunluk var. İnsanlar sandığın önlerine getirilmesini bekliyor. Müjdeler olsun. Motorinin fiyatı yapılan zamlar sonucunda benzinin fiyatını geçti. İyi ne var, söylesinler bilelim. Ülkede göçmen sayısı 10 milyonu aştı. Geçtiğimiz hafta İstanbul’daydım. Çoğu semtte Türk vatandaşı olmadığını üzülerek müşahade ettim. Erzurum, çekini, senedini ödeyemez duruma gelen, bankalara borcu tavan yapan bir büyük zümrenin şehri oldu. Yarınki günlerde doların 10 lirayı geçeceğini söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Bundan 10 yıl önce ülkenin bu duruma düşeceğini kimse söyleyemezdi. Şimdi vatandaşa bir dokunuyor, bin ah işitiyoruz. Piyasalarda yaprak kıpırdamıyor. Asla felaket tellallığı yapmıyor, gerçekleri söylüyorum.”

HADEP’LE İTTİFAK YAPMAYIZ

HADEP ile ittifak yapmalarının söz konusu bile olmayacağını, ama bu partinin ülkenin gerçeği olduğuna dikkat çeken Başkan Bingöl, “DEVA olarak millet ittifakı içinde yer ayıp almayacağımız henüz belli değil. Millet ittifakı içinde yer alabiliriz ama HADEP ile ittifak kurmayız. Bu, bizim HADEP’e zinhar karşı olduğumuz anlamına da gelmez. Sonuçta Meclis’te grubu bulunan bir partiyi yok saymak hiçbir gerçeğe sığmaz” dedi.

SÜRPRİZ YAŞGÜNÜ PASTASI

Toplantıdan sonra yönetim kurulunun bayan üyeleri, Başkan Bingöl’e sürpriz yaptı, bir yaş günü pastası keserek ilk kongre gününü alkışlarla kutladılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.