Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ŞAİR NEF’İ KENDİSİNE ŞAHİTLER ARIYOR

ŞAİR NEF’İ KENDİSİNE ŞAHİTLER ARIYOR
12 Nisan 2023 11:52 | Son Güncellenme: 12 Nisan 2023 12:03

ERZURUM‘un “en eski”, binası ise “en yeni” okullarından olan Şair Nef’i’nin bahçe duvarları ve merdivenlerinin tel tel dökülüyor oluşu, gören herkesin içini burkuyor.

YENİ YAPTIRILDI!

Yediden yetmişe çok sayıda Erzurumlu’nun eğitim gördüğü, öğrencisi ve görev yapan öğretmenleri ile çok sayıda insanın anılarını süslediği, geçen zaman içinde ilköğretim okuluna dönüştürülen, sonraki zamanda da mevcut yerinden daha ötede, Toprak Tabya Mevkii’ndeki Recep Akdağ Caddesi üzerinde yeni yaptırılan binasına taşınan Şair Nef’i Okulu, şimdilerde kendisine “yeni yaptırıldı” diyecek şahitler arıyor.

EN ESKİ OKUL

Hali hazırda Olgunlaşma Enstitüsü olarak faaliyet gösteren Yenikapı Caddesi üzerindeki bina, 1936-1939 yılları arasında muallim mektebi, 1939-1958 yıllarında kız ortaokulu, 1958 yılında da Atatürk Üniversitesi olarak hizmet verdi ve çok daha önemli bir özellik kazandı.

Aynı bina 1972 yılında Şair Nef’i Ortaokulu’na, 1997 yılında da ilköğretim okuluna dönüştürüldü, sonraki yıllarda da Recep Akdağ Caddesi üzerinde yaptırılan yeni binasında eğitim vermeye başladı.

AYIBIN BÖYLESİ

Hem yaya ve hem de araç trafiği açısından oldukça hareketli bir bölgede bulunan, yapılan çevre düzenlemeleriyle birlikte çok daha görünür ve belirgin hale gelen Şair Nef’i Okulu’nun bahçe duvarlarında ortaya çıkan yıkıntı ve çöküntüler, gören herkese “Bu nasıl yeni bina, böyle bir ayıp, böyle bir skandal olur mu?” dedirtiyor.

HESABI SORULSUN

Binanın yapımından, kontrolüne kadar sorumlu durumda olan hemen her yetkilinin hesap vermesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Ülkemizin kıt kaynaklarıyla yaptırılan bu ve benzeri binalarda ortaya kısa zamanda çıkan aksaklık, çöküntü ve yıkıntılar hepimizi üzüyor, şaşkınlığa sürüklüyor. Depreme dayanıklı olup-olmadıkları da tartışma konusu haline gelen binaların mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyor ve bekliyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.