Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

SECCADE’DEN KÜLLİYE DOĞDU

SECCADE’DEN KÜLLİYE DOĞDU
7 Haziran 2017 14:10

ÜNÜ, kasaplığı ve actığı lokantaları ile sınırlarımızın ötesine taşan Nusret, doğduğu köye cami yaptıracak. Şenkaya’nın Paşalı Köyü’nde yaptırılacak cami ve külliyenin temel atma töreni için Nusret Gökçe’nin 10 Haziran Cumartesi günü Erzurum’da olacağı belirtildi.

Seçim çalışmaları sırasında Şenkaya’nın Paşalı Köyü’nde eksikliği fark eden Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, doğduğu köye camii yaptırması için, ünlü işletmeci Nusret Gökçe’ye öneride bulunmuştu.

Ilıcalı’dan gelen öneriye sıcak bakan Gökçe’nin, cami ve külliye temeli atmak için, Paşalı’ya geleceği açıklandı. 4 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan külliye; camii, kütüphane, imam evi, taziye evi ve gasılhane den oluşacak.

Külliye’nin temel atma töreni, Mustafa Ilıcalı ve Nusret Gökçe’nin de katılımıyla cumartesi günü Şenkaya’da vatandaşlarla birlikte yapılcak iftarın ardından Paşalı’da gerçekleştirilecek.

Nusret Gökçe’ye, aldığı karardan dolayı teşekkür eden Ilıcalı, böylesi bir kararın alınmasına neden olan olayı, şöyle anlattı:

RESTAURANTTA SECCADE YOK DEDİLER, ŞAŞIRDIM

“- Nusret’te iftar sonrası namaz kılmak için, secade istedim. Çalışanlar, restaurantta seccade olmadığını söylediklerinde biraz şaşırarak; ‘Aslında Şenkaya’dan genelde hoca çıkar. Şenkayalı bir hemşehrimin işletmesinde seccade olması lazım’ dedim. Sonraki akşam Nusret Bey beni davet etti ve mekanda artık seccade bulundurduklarını söyledi. Ben de ‘Mekanda seccade olduğuna göre, Paşalı’ya da da artık bir külliye yaptırırsın’ diyerek, hedefi büyüttüm. Allah razı olsun, Nusret Bey, bizi kırmadı. Önümüzdeki cumartesi günü Erzurum’a gelecek ve inşallah temel atma törenini gerçekleştireceğiz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.