Dolar 32,5566
Euro 34,8396
Altın 2.431,83
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ŞEHİTLİK’E ÜNİVERSİTE MAKYAJI

ŞEHİTLİK’E ÜNİVERSİTE MAKYAJI
11 Kasım 2017 18:49 | Son Güncellenme: 11 Kasım 2017 18:50

ERZURUM‘un önemli ziyaret yerlerinden olan Karskapı Şehitliği, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hoca ve öğrencilerinin anlamlı dokunuşuyla göz alıcı hale dönüştü.

Vali Seyfettin Azizoğlu’nun isteği, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın talimatıyla harekete geçen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, Karskapı Şehitliği’nin tüm eksiklerini giderdi.

Heykel Bölümü hoca ve öğrencileri ile hummalı bir çalışma başlatan Prof. Dr. Mustafa Bulat, anıtta bulunan eksik rölyefleri, aslına uygun olarak kırmızı taşlara yonttuklarını hatırlattı.

Hava şartlarından dolayı çürüyen ve yıpranan yazıları yenilediklerini, kırık taşları değiştirdiklerini ve hemen her şeyi aslına uygun şekilde restore ettiklerini belirten Prof. Dr. Bulat, “Rektör Bey’in özel talimatıyla başlattığımız çalışma sonrasında, çok sayıda şehidimizin yattığı Karskapı Şehitliği, sanki de yenilendi. Şehit ailelerini de memnun ettiğimizi sandığımız çalışmamız, bugüne kadar yaptığımız çalışmalar içinde en anlamlısı oldu. Bundan dolayı çok mutlu olduk” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.