Dolar 32,5515
Euro 34,9912
Altın 2.426,58
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ŞEHRİN 3. BÜYÜK MEZARLIĞI AMA!

ŞEHRİN 3. BÜYÜK MEZARLIĞI AMA!
24 Ağustos 2020 10:36

ERZURUM‘un neredeyse kent merkezinde kalan, cevresi her geçen gün yerleşim yerleri ile biraz daha fazla dolmaya başlayan iki şehir mezarlığına alternatif olan Palandöken İlçesi’ne bağlı Dutçu Köyü (Mahallesi) Mezarlığı, bakım ve onarım, cenaze sahipleri ise hizmet istiyor.

Kent merkezine yaklaşık 8-10 kilometre ötede bulunan Dutçu Köyü Mezarlığı, şehir merkezlerindeki mezarlarda doluluk oranının yüksek olması nedeniyle, cenazesi olan vatandaşların tercih ettikleri alternatif defin yerlerinden birisi olarak ortaya çıkıyor.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK MEZARLIK

Asri ve Abdurrahmangazi Mezarlıkları’nın ardından, vatandaşın yoğun tercihleri nedeniyle Erzurum’un 3’üncü büyük mezarlığı haline gelen Dutçu Köyü Mezarlığı, köyden çok şehir mezarlığı olarak anılıyor.

YUNUS EMRE DE ORDA YATIYOR

Köyün girişinde meyilli bir tepe üzerinde bulunan, en üst noktasında Hacı Haşıl Hazretlerinin Türbesi’nin bulunduğu, yine Yunus Emre ve Tapduk Emre’ye ait türbelerin yer aldığı mezarlığa son zamanlarda cenazelerini defnetmek amacıyla yönelen insanlar, çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorlar.

Gelişigüzel definlerden dolayı çok plansız, karmakarışık bir görüntü veren mezarlığa uzanan dik yokuşu, sırtlarında tabut ile tırmanmak zorunda kalan vatandaşlar, mezar kazdıracak kimse bulma konusunda da ciddi zorluk yaşıyorlar.

MUHATAP BULUNAMIYOR

En acılı günlerinde cenaze defni için koşuşturmak zorunda kalan, ancak muhatap bulamamanın sıkıntı ve öfkesini duyan vatandaşlar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’dan Dutçu Köyü Mezarlığı’na el atmasını istediler.

GÖZLER BAŞKAN SUNAR’DA!

Cenaze işlerinde, cenazenin yıkanmasından defnine varıncaya kadar geçen aşamalarda önemli bir başarı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetin bir benzerini Dutçu Köyü’nde Palandöken Belediyesi’nin verebileceğini belirten vatandaşlar, “Sonuçta Dutçu Köyü kayıtlarda Palandöken Belediyesi’ne bağlı bir mahalle olarak geçiyor. Palandöken Belediyesi, mahallesinin neredeyse şehir mezarlığına dönüşmüş olan bu önemli mekanında gerekli düzenleme çalışmaları yapabilir, yine birkaç kişiyi mezarlık kazma işinde görevlendirebilir. Eğer belediye böyle bir görevi üstlenirse halka çok büyük hizmet yapmış olur” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.