Dolar 32,5967
Euro 34,8303
Altın 2.503,68
BİST 9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

SEKMEN: “AĞAÇ, İSTANBUL’DA DA KURUYOR!”

SEKMEN: “AĞAÇ, İSTANBUL’DA DA KURUYOR!”
9 Temmuz 2017 06:18 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2017 06:25

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından şehrin değişik noktalarına dikilen, ama bir bölümü tutmayan ağaçlarla ilgili olarak yaptığımız ve “Olacağı buydu, diktiler, tutmadı. Yakacak bile olamaz” başlığıyla duyurduğumuz habere, günler sonra Hınıs’tan cevap geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hınıs’ta yaptığı konuşmada, “Şehrimizin muhtelif yerlerine diktiğimiz ağaçların çok az bir bölümü tutmadı. Anlaşma gereği biz o ağaçların parasını da zaten ödemeyeceğiz” dedi.

UYARI PROF. DR. KARAHAN’DAN GELMİŞTİ

Erzurum’da göreve başladıktan sonra, ağaçlandırma çalışmaları başlatan, ağırlığı da Havalimanı Yolu’na veren Mehmet Sekmen’e ilk uyarı o günlerde Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fariz Karahan’dan gelmişti. Yol boyunca ve sık aralıklarla dikilen ıhlamur ağaçlarının, Erzurum’un iklimine ve arazi yapısına uygun ağaçlar olmadığını öne süren Prof. Dr. Karahan’ın, sosyal medya üzerinden yaptığı uyarıya rağmen, ağaçlandırma çalışmaları hız kesmemiş belli büyüklüğe sahip on binlerce ağaç, toprakla buluşturulmuştu.

Havaların ısınıp da, çevre yeşile bürünmeye başladığında, başta Havalimanı Yolu olmak üzere, eski Havaalanı Yolu ve Abdurrahmangazi Türbesi Yolu üzerindeki çoğu ağacın kuruduğu gözlemlenmiş, konuyu erzurumdanhaberler.com da, “Olacağı buydu, diktiler, tutmadı. Yakacak bile olamaz” başlığıyla gündeme taşımış, ancak sorumlularından habere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

İSTANBUL’DA ORAN DAHA YÜKSEK

ERVAK tarafından bu yıl 24. yapılan Sultan Sekisi Toplantısı nedeniyle Hınıs’ta düzenlenen etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşma sırasında ağaç işine de vurgu yaptı. Erzurum’u ağaçlandırma işini ihale ettiklerini ve ihalede belli bazı şartlar bulunduğunu belirten Sekmen, “Dikilen ama kuruyan ağaçların parasını ödemeyeceğiz. Sözleşmemizde böyle şartlar var” dedi. İstanbul’da da dikilen ağaçların bir bölümünün kuruduğuna vurgu yapan Sekmen, “İstanbul’da her yüz ağacın 40’ı kuruyor. Erzurum’da kuruma oranı yüzde 10-15 ile sınırlı. Zaten kuruyan o ağaçların parasını da ödemeyeceğiz” diye konuştu.

Sekmen’in İstanbul-Erzurum kıyaslaması ve verdiği rakamlar, salonda bulunan çoğu kişi tarafından temkinli bulundu. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.