Dolar 32,4832
Euro 34,9902
Altın 2.434,67
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

SEKMEN’DEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ

SEKMEN’DEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ
6 Mart 2017 16:46

BÜYÜKŞEHİR belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum kültürünün unutulmaz ismi Sebahattin Bulut ve Behçet Emi’nin isimlerini yaşatmak için adımlar attı ve herkesin takdirini kazandı.

Erzurum kültürüne yön veren Sebahattin bulut ve Behçet Emi’ye vefasını, isimlerini sahnelere vererek gösteren Başkan Sekmen, “Sebahattin Bulut, Doğu ve Batı sentezini oyunlarına yansıtarak Necip Fazıl ve Moliere’nin unutulmaz yapıtlarını sahneleyen usta bir oyuncu ve tiyatro yazarıydı. Sözlü edebiyat alanında üniversitelerimizde ve ders kitaplarımızda yerini almış Behçet Emi’nin ve Erzurum’da halk müziğinin gelişmesine sebep olmuş Hafız Faruk Kaleli’nin isimleri de nihayet hak ettikleri kıymeti gördü. Bu vefayı, kültür sanat hayatımızda mümtaz yeri olan diğer büyüklerimize de göstereceğiz. Kendileri sayesinde kıymetli nesillerin yetiştiği bu değerlerimizin isimlerini çeşitli mekânlara vereceğiz.”

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de, Başkan Mehmet Sekmen’e şehrin kültür ve sanat hayatına karşı gösterdiği vefadan ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından hediye takdimi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.