Dolar 32,3640
Euro 34,9533
Altın 2.325,55
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ŞİFO MEHMET İLE BÜYÜK DEĞİŞİM

ŞİFO MEHMET İLE BÜYÜK DEĞİŞİM
26 Ekim 2018 10:39

BÜYÜKŞEHİR Belediye Erzurumspor’da, Teknik Direktörlüğe Mehmet Özdilek’in getirilmesiyle birlikte takımda büyük bir değişim ve gelişime tanık oluyoruz.
Bilinen bir gerçek, kadro dar ve yetersiz. Bunun yanı sıra bir de sakatlıklar ve formsuz olanlar var. Örneğin Munsy’un gözüne antrenmanda top değiyor, Alanya ve Trabzon maçlarında yok.
Geçtiğimiz sezonlarda, klası ile attığı gollerle mavi- beyazlı takımı uçuran Erhan Çelenk, ayak bileğinden sakat. Munsy gibi Erhan da iki haftadır kadroya giremiyor.

         Son haftaların en formda takımı Alanya ile oynuyoruz. Defansın belkemiği Egemen Korkmaz, sakat olduğu için tribünde.
Ligin yedi haftasında kayıp olan ve büyük ümitlerle transfer edilen Özer Hurmacı’ya Teknik Direktör Mehmet Özdilek sahip çıkıyor. Kadro dışı bırakılması gündemde olan Özer’e, Şifo Mehmet “İhtiyacım var” diyor ve Alanya maçında ilk 11’de sahaya sürüyor. Özer de maçta hem yeteneklerini sergiliyor hem de taraftarı ve futbolcuları fişekliyor.

ÖZER FORMUNU BULDU, SIRA EMRAH’TA

         Maçın 54’üncü dakikasında Özer, verkaçla ceza alanına giriyor ve topu genç yıldız Taylan Antalyalı ile buluşturuyor. Taylan da hasret kaldığımız o muhteşem şutlarından birini çıkararak kaleciyi avlıyor.
Ve mavi- beyazlı takım, ligin sekizinci haftasında ilk galibiyetini elde ediyor. Alanya maçında, Özer’in gösterdiği üstün çabanın yanı sıra defanstaki son adamı, artistik bir çalımla geçişi de hafızalardan kolay kolay silinmez.

         Yine Özer Hurmacı, Trabzon maçının 6’ncı dakikasında  ustalığını belgeleyen aşırtma bir vuruşla golünü atıyor ama Emrah ofsayt pozisyonunda olduğu için gol iptal ediliyor. Söz Emrah’tan açılınca devam edelim. Hazırlık maçlarında izlediğim ve beğendiğim Emrah gibi yetenekli bir futbolcunun da Özer gibi patlama yapmasını bekliyorum. Ancak Emrah’ın öncelikle çalım yapma sevdasından kurtulması ve takım oyununa ağırlık vermesi ilk şart.

Trabzon maçını canlı olarak televizyondan izledim. Birlikte izlediğimiz arkadaşların, ‘60- 70’inci dakikalarda takım yorulursa’ endişesi vardı. Vallahi uzatmalarla beraber 95 dakika boyunca futbolcularımız, güçlü rakibi ile başa baş ve dişe diş bir mücadele yaptı. Yedi maçlık periyodu 2 puanla kapatan Erzurumspor, Şifo Mehmet’in yönetiminde oynadığı iki maçtan 4 puan alarak çıkmayı bildi.

 Takımı ayaklandıran, zamanında yaptığı oyuncu değişikliği ile herkese rahat soluk aldıran Teknik Direktör Şifo Mehmet’in işini büyük bir sorumluluk ve ciddiyetle yapması en önemli faktör. Sağlanan bu istikrarın bozulmadan devam etmesi en büyük dileğimiz.

KASIMPAŞA’YI DEVİRİRSEK RAHATLARIZ

         27 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da Kasımpaşa’yı da üç puan alarak yola vurursak epeyce rahatlamış olacağız. Kasımpaşa maçında futbolcuların çabaları kadar taraftarın desteği de önemli.
Öte yandan mavi- beyazlı takımla ilgili televizyon ve gazetelerdeki yorumlar da son iki maçta değişti. Trabzonspor’un efsane kaptanlarından spor yazarı Necmi Perekli’nin Erzurumspor ile ilgili yorumu umutlarımızı yeşertti. İşte Necmi Perekli’nin o yorumu:

         “Erzurumspor’u kutluyorum. Haddini bilerek oynadı. Savunma yaptı ama oyunu çirkinleştirmediler. Kontrataklarda Trabzon kalesi için tehlikeli oldular. Trabzon’a bir puan için geldiler. Hak ettikleri puanı aldılar. Valla ‘küme toto oynayanlar’ kendilerine başka takım arasınlar bu Erzurum’u izledikten sonra…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.