Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ŞIRNAK’TAN ACI HABER GELDİ! 13 ASKER ŞEHİT OLDU…

ŞIRNAK’TAN ACI HABER GELDİ! 13 ASKER ŞEHİT OLDU…
31 Mayıs 2017 21:08

ŞIRNAK’IN Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan, içinde 13 personelin bulunduğu ve kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan AS 532 Cougar tipi helikopterde şehit düşen askerlerin cenazesi olay yerinden alınarak ambulanslarla Şırnak’a getirildi.

Şehit askerlerin cenazesi, Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada “İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

TSK AÇIKLADI: 13 ASKER ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nden helikopter kazası ile ilgili şu açıklama yapıldı:

31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Şırnak’ın Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan ve kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit düşen askerlerin cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi morguna getirildi.

ÜS BÖLGELERİNİ DENETLEMEYE GİTMİŞLERDİ

Şehit olan 13 asker arasında yüksek rütbeli askerlerin de olduğu belirtildi. Askeri heyetin, Şenoba bölgesindeki üs bölgelerini denetledikten sonra Şırnak’a ddönerken havalandıktan sonra kazanın meydana geldiği bildirildi.

ENKAZA ULAŞILDI, ŞEHİT 10 ASKERİN CENAZESİ GETİRİLDİ

UMKE, AFAD ve sağlık ekiplerinin helikopterin enkazına ulaştığı, çıkarılan 10 şehit cenazesinin ise ambulanslarlaÿŞırnak Devlet Hastanesi’ne getirildiği ifade edildi. 3 askerin ise cenazelerinin getirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

 

Son dakika... Şırnakta askeri helikopter düştü: 13 asker şehit

ERDOĞAN, AKAR’A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğana Şırnakın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe’de MGK Toplantısının ardından MGK üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı.

Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit askerlere Allahtan rahmet temennisi eşliğinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akara başsağlığı dileklerini de ilettiği kaydedildi.

BAKAN IŞIK VE AKAR ŞIRNAK’A GİTTİ

Anadolu Ajansı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gittiğini duyurdu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittiği öğrenildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: YÜREĞİMİZE KOR ATEŞLER DÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek acı kazadan sonra Twitter’dan bir açıklama yaptı ve “Şırnak’tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun…” mesajını paylaştı.  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gitti.

KILIÇDAROĞLU: ŞEHİT OLAN 13 ASKERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından, Şırnak’ta 13 askeri personeli taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin, “Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun” ifadelerini kullandı. Kaynak: hurriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.