Dolar 32,3684
Euro 34,9873
Altın 2.324,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

SKANDAL GENELGEYE İSYAN

SKANDAL GENELGEYE İSYAN
22 Kasım 2017 02:13 | Son Güncellenme: 22 Kasım 2017 04:07

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’na bağlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve bütün öğretmenleri “tek adresten” kitap ya da kırtasiye malzemesi almaya zorlayan “skandal genelge”ye Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca ateş püskürdü.

Edinilen bilgiye göre, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından il milli eğitim müdürlüklerine 29 Eylül 2017 tarihinde bir genelge gönderilerek, Turkuvaz Kitapçılık AŞ ile bir işbirliği protokolü yapıldığı hatırlatıldı ve tüm öğretmenlerin, bu şirkete bağlı kitap ve kırtasiye mağazalarından “indirimli” alışveriş yapacakları belirtilerek, bir nevi tek adrese yönlendirmeye gidildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca genelgeyi “skandal” olarak niteledi. Karaca, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

BU GENELGE TAM BİR SKANDAL!

“Kitap-Kırtasiyeci Esnafımızın mağduriyetini kime nasıl şikayet edeceğiz ?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından il müdürlükleri ve okullara gönderilen bir genelge ile, bütün öğretmenlerin tek noktadan alışveriş yapmalarını sağlamaya çalışması ve bu yönde pazarlama ve protokol yapıldığına dair genelge yayınlaması, tam anlamı ile bir skandaldır.

Daha önce FETÖ’ye bağlı bir ticari işletme olan NT Kitap, Kırtasiye ve Dağıtım Şirketi’nin özel bir şirkete devredilmesi sonucu, ürünlerin pazarlamasını da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir genel müdürlüğün talimatla milli eğitim camiasını ve öğretmenleri o mağazalara yönlendirmesi kitap ve kırtasiyeci esnafımızı büyük ölçüde mağdur edeceği aşikardır.

Devlet tarafından yayınlanan bu genelgenin hiçbir tutarlı tarafı yoktur. Ekonomik darboğazda olan kitap ve kırtasiyeci esnafımızın devlet tarafından korunup kollanması gerekirken, böylesine haksız bir genelge ile öğretmenlerin tek bir noktaya yönlendirilmeye çalışılması etik olmadığı gibi, esnafımıza da büyük bir darbe vuracaktır.

Adı geçen özel şirkete bugün öğretmenlerin, yarın da öğrencilerin yönlendirme yolu ile oradan kitap ve kırtasiye temininin karşılanması görüntü itibari ile kaçınılmaz olacaktır.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.