Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

SKANDALDAN DA ÖTE

SKANDALDAN DA ÖTE
29 Eylül 2017 16:31

HALK arasında “Tekederesi” veya “Palandöken Göleti” olarak bilinse de, bir zamanların “cennet köşelerinden” birisi olan ve dönemin DSİ Bölge Müdürü Erdoğan Cimilli tarafından yaptırıldığı için, müellifi ile aynı adı taşıyan göletin bulunduğu bölge, pislik ve kirliliğin yanısıra yaşanan kuraklıktan dolayı “cehenneme” dönüştü.

Yöre köylüsüne “tarlalarını sulasınlar” diye hizmet amaçlı yaptırılan, bu arada çevresi ağaçlandırılan ve sosyal tesisleri ile mesire alanı haline getirilen gölet, vatandaşın ilgi odağı haline gelmiş, özellikle yaz aylarında piknikçilerin uğrak yeri haline gelmişti.

Suyun hayat verdiği gölet, piknikçilerin çevre temizliğine dikkat etmemesinin yanısıra, DSİ’nin de ihmali sonucunda Erzurum’un “cennet” köşelerinden birisi olmaktan çıktı, “cehennem”e dönüştü.

Yaşanan kuraklık nedeniyle suyun tamamen çekildiği Erdoğan Cimilli Göleti’nde, geriye kala kala su birikintisi türünde bir küçük gölcük kaldı. Toplanması halinde, kamyonlar dolusu çöpün ve atığın çıkacağı gölettin akıbetinin böyle giderse hiç iyi olmayacağını belirten vatandaşlar, “Gölete DSİ neden gereken ilgiyi göstermedi, neden ihmaller peş peşe geldi ve neden gölet, gölet olmaktan çıktı? Bu sorulara birilerinin cevap vermesi gerekiyor” dediler. erzhaber

YORUMLAR

  1. Lokman Daştan dedi ki:

    DSİ burasının işletimini büyükşehir belediyesine devretmemiş miydi?