Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

SOLA DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOL!

SOLA DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOL!
3 Aralık 2020 16:28 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2020 16:42

ERZURUM‘un araç trafiği en yoğun yollunda yapılan yeni düzenleme, Vali Okay Mememiş’in dışında herkese “illallah” dedirtmeye başladı. Sola dönüşleri ortadan kaldıran, kavşağı olmayan, yola gireni doğrudan Şehir Hastanesi’ne götüren Çat Yolu’nda sadece Vali Okay Memiş’in aracına “özel” bir uygulama ile ayrıcalık tanınması vatandaşın tepkisine yol açtı.

Erzurum’un Bingöl ile bağlantısını sağlayan, üzerinde birisi Şehir Hastanesi, diğeri Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi gibi iki önemli kuruluşun bulunduğu, Yenişehir ve Yıldızkent’te oturan vatandaşların da sıklıkla kullandığı Çat Yolu, vatandaşın “çile yolu”na dönüştü.

ORTAYA 6 ŞERİTLİ YOL ÇIKTI

Trafik yoğunluğunun özellikle günün belli saatlerinde büyük artış gösterdiği, aynı yolu kullanan ambülansların sıkıntı yaşadığı Çat Yolu’nda yaz mevsimi başlangıcında çalışma başlatıldı. Sağlı-sollu tüm ölü noktaların yola dahil edilmesiyle birlikte ortaya 6 şeritli bölünmüş yol çıktı.

SOLA DÖNÜŞLER İPTAL EDİLDİ

Yapılan düzenlemeden önce, 3 farklı noktadan dönüşlerin yapılabildiği Çat Yolu’nda tüm kavşaklar iptal edildi ve sola dönüş resmen yasaklandı. Karşı şeride geçebilmek, Yenişehir ya da Atatürk Üniversitesi’ne gidebilmek için ya Şehir Hastanesi ya da SGK Kavşağı’na gitmek zorunda bırakılan araç sürücüleri, “Sorun ve sıkıntı yaşanılan yerlerde düzenleme yapılması demek, vatandaşın hayatını kolaylaştırma anlamı taşır. Ancak yolun kesintisiz hale getirilmesi, sola dönüşlerin iptali hayatı zorlaştırmaktan başka işe yaramadı. Bu yol sade vatandaş açısından ‘işkence yolu’ haline dönüştü” diye yakındılar.

VALİ’YE AYRICALIK

Öte yandan, aynı yol üzerinde bulunan Erzurum Valiliği’ne, dolayısıyla Vali Okay Memiş’in makam aracına ayrıcalık sağlayan bir uygulama yapıldı.. ERK Haber’in bildirdiğine göre, Valilik Binası’nın önünden geçen 6 şeritli yolun üzerinde, Vali Memiş’in makam aracının dönüşünü, girişi-çıkışı işini kolaylaştırmak için özel yol yapıldı, o yola da vatandaş kullanmasın diye bariyer konuldu.

Haberi “Valilik binasının tam karşısındaki dönüş yolu kapatılmadı. ‘Vali Okay Memiş’e özel’ dünyanının hiç bir yerinde örneğine rastlanmayacak bir uygulama yapıldı, vatandaş dönmesin diye bariyer konuldu. Bariyer valinin aracı geçtiğinde açılıyor, sonrasında kapatılıyor” şeklinde veren ERK Haber, vatandaşların bu durama tepki gösterdiğini de yazdı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.