Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

SÜSLÜ KÖPRÜ, SÜS İÇİN Mİ YAPILDI

SÜSLÜ KÖPRÜ, SÜS İÇİN Mİ YAPILDI
15 Kasım 2017 09:03 | Son Güncellenme: 15 Kasım 2017 09:04

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından devralındıktan sonra, radikal değişikliklere sahne olan Palandöken’in girişine yaptırılan son derece süslü ve gösterişli köprünün maliyeti merak konusu oldu.

Palandöken’in girişine yakın bir noktaya yaptırılan ve o günlerde gören herkesin merağını çeken Ejder 3200 Köprüsü’nün maliyetiyle ilgili olarak kulaklara fısıldanan rakamlar, duyan herkese “hadi canım sen de” dedirtiyor.

MALİYETLER TARTIŞILIYOR

Şehrin değişik noktalarına dikilen ve estetik hiçbir özelliği olmayan saat kuleleri ile parklardaki görsel çalışmalarının maliyetlerinin de tartışılır hale geldiği Erzurum’da, fısıltı gazetesi marifetiyle ortaya atılan iddialara açıklık getirilmesi istendi.

Belediye tarafından devralındıktan sonra, adı “Ejder 3200” olarak değiştirilen Palandöken’in göze batan yerlerine tarihi eser maketleri yerleştirilmiş, bu arada İbrahim Polat Caddesi’nin dağa yakın bölümüne, farklı mimaride bir de köprü yaptırılmıştı.

İHALEYİ ALANLAR DA MERAK EDİLİYOR

Dağın görselliğine katkısı olmayan ve neden yaptırıldığı çok da anlaşılamayan köprü ile maketlerin ve parklara yapılan harcamaların kamuoyu ile paylaşılmasını isteyen vatandaşlar, “Yapılan veya yaptırılan görsel çalışmalar, illa ki, şehrin görünümünü güzelleştiriyor. Ancak, bu çalışmaların bir de maliyeti olmalı. Şeffaf belediyecilik anlayışından bahsedenlerin, ağacından parkına, köprüsünden bisiklet yoluna varıncaya kadar yaptıkları çalışmalara yönelik harcamaları ve bu çalışmaları kimlere yaptırdıklarını öğrenmek istiyoruz” dediler.

Vatandaşın bu talebinden sonra, gözler Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.