Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

TAKSİM SAYGISIZLIĞINA EZAN SEVDALILARINDAN TEPKİ YÜKSELDİ

TAKSİM SAYGISIZLIĞINA EZAN SEVDALILARINDAN TEPKİ YÜKSELDİ
11 Mart 2019 12:03 | Son Güncellenme: 11 Mart 2019 12:05

DÜNYA Kadınlar Günü kutlamaları adı altında, 8 Mart akşamı Taksim Meydanı’ndan yükselen ezan seslerine tepki gösteren, ıslık çalarak sesi bastırmaya çalışan gruplar, bugün Erzurum’da kınandı. Yakutiye Kent Meydanı’nda toplanan grup adına bir konuşma yapan ve “Ezan istiklâldir, ezan namustur” diyen Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şube Başkanı İsmail Gülli, Taksim’de ezana yönelik olarak yapılan saygısızlığın, iman dolu sineleri incittiğini söyledi.

Erzurum Ülkü Ocakları gençleri ile çeşitli sendika başkanları, öğle namazı sonrasında Yakutiye Kent Meydanı’nda bir araya gelerek, ortak bir kınama bildirisi yayınladı. Gruplar adına bildiriyi okuyan Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şube Başkanı İsmail Gülli, vatanın her tarafında okunan ve semalarda yankılanan kutlu çağrı ezana yönelik olanak yapılan saygısız davranışı kınamak amacıyla toplandıklarını hatırlattı.

İstiklal Marşı’ndan pasajlar okuyan Gülli Hoca, veciz sözlerle süslü konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

ŞEHİTLER RAHMET VE DUAYLA ANILDI

“- Değerli ezan sevdalıları, Çanakkale’den Malazgirt’e ve dahi 15 Temmuz’dan günümüze varıncaya kadar ezanlar susmasın, bayrağımız inmesin diye canlarını feda eden aziz şehitlerimize Rabbim’den rahmet diliyorum. Denildi mi bir yerin adına Türk beldesi… Gözüm al bayrak arar, kucağım ezan sesi. Gökte hilal, yerde al kan, yüreklerde kaynar volkan. Türk Milleti durdukça nazlı vatan, bayrak inmez ezan dinmez. Bugün Türkiye Cumhuriyeti büyük bir mücadele halindedir. Türk Milleti’nin varlığına, birliğine, bekasına ve ezanına göz diken hainlerle tarihi bir hesaplaşma içindedir. Dua ve desteğimiz yurtiçi ve yurtdışında mehmetçiklerimizle beraberdir.”

Konuşmasının son bölümünde millete, devlete, mehmetçik’e dua eden İsmail Gülli, sözlerini, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar var eylesin. Ezan dinmez, bayrak inmez. Ezan istiklaldir, ezan namustur. Türk İslam Yurdu, hiç ezansız olur mu? Ezana dil uzatanları kınıyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek tamamladı. Furkan Akkök – erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.