Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

TAM TRT’YE ÖZGÜ BİŞEY!

TAM TRT’YE ÖZGÜ BİŞEY!
17 Eylül 2020 15:06 | Son Güncellenme: 17 Eylül 2020 15:18

YAKLAŞIK 15 yıl önce TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan, kurulduğu günden itibaren başta amatör futbol olmak üzere, çok sayıda spor dalında gençlere imkan sağlayan Erzurum TRTSpor, şimdilerde yöneticilerin başına bela oldu! TRT yönetiminden kimsenin ilgilenmediği, sorun ve sıkıntılarını giderme noktasında ilgisiz kaldığı spor kulübünü kapatmak istiyor kapatamıyor, aktif hale getirmek istiyor onu da yapamıyorlar.

Bir zamanlar Erzurum’un en gözde ve popüler kurumları arasında gelen, özellikle barındırdığı koroları ile Türk halk müziğine çok sayıda sanatçı yetiştiren, haber üreten, şehir sosyal hayatına canlılık katan, ancak geçen yıl elemanlarının çoğu emekli edilen, birimleri kapatılan ve Diyarbakır’a bağlı bir kurum haline getirilen TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü bünyesinde, o popüler zamanlarında bir de spor kulübü oluşturuldu.

BAŞARILI BİR KULÜP

Başta amatör futbol olmak üzere, çeşitli dallarda 300 kadar gence lisanslı spor yapma imkanı sağlayan Erzurum TRTSpor, başarıları ile yerel medyada kendine yer buldu. Ancak zamanla Erzurum TRT Bölge’nin önce bölge özelliği iptal edildi, radyo müdürlüğüne dönüştürüldü, derken radyo müdürlüğü de geçen yıl Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’ne bağlanarak adeta sıradanlaştırıldı.

YILDIZI SÖNDÜ

Bu süreçte Erzurum TRTSpor’un yıldızı söndü, iddiaya göre, gençlerin ihtiyaçları karşılanmaz hale geldi. Her şeye, her türlü olumsuzluğa ve imkansızlığa rağmen kulüp çatısı altında spor yapma gayreti içinde olan, bir zamanlar yerel medyada kendilerine sıklıkla yer bulan gençler çalışacak sağlıklı ortam bulamayınca, yöneticiler kulübü kapatmak için girişimde bulundu ancak bu defa da, “olmaz, kapatamazsınız” cevabıyla karşılaştılar.

BABA GEL DİYORUM, GELMİYOR

Kulüp idarecilerinin “gelin imkan sağlayın, ihtiyaçları karşılayın” taleplerini de duymazdan gelen TRT yönetiminin takındığı tavır, “Baba bir hırsız yakaladım, gel diyorum gelmiyor, git diyorum gitmiyor” hikayesini hatırlatıyor. Hem idareci ve hem de sporcular Erzurum TRTSpor’a gereken ilginin gösterilmesini ve değerin verilmesini bekliyor, “Spor kulübünün akıbeti de müdürlüğün akıbetine benzemesin. Ya kulübü kapatsın, ya da gereken özeni göstersin, ihtiyaçlarını karşılasın, sporcularımızı yüzsüz gözsüz etmesinler” diyorlar. erzhaber

YORUMLAR

  1. Üzeyir ardıç dedi ki:

    Erzurum da milletvekili +belediye başkanı varmı önce adam gibi bir vekil lazım zenginden vekil seçerseniz olacağı bu sadece rant getrisi varsa onu takip ediyorlar Erzurum’a maneviyatı onları ilgilendirmiyor .nerde biri bedava bir hıyarım var yenecek derse tuzu alan yemeye gidiyor sanıyorlar icraat yaptık .başkası bunlara hıyarını satıyor farkında değiller yazık uzakta yaşayanlar bir Erzurumlu olarak çok üzülüyorum .1980 lerde Türkiye’nin 4.büyük şehri olan Erzurum bugün kaçıncı merak ediyorum ..Kenan evren i yuhladık hürriyet gazetesini taşladık meydan kaldı kalpazanlara misyonu TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR olan gazeteyi taşlamak tam şer şebekelerinin işine yaradı Türklüğü kimseye bırakmayan Erzurum.
    ‘lu kendi elleriyle teslim ediyor toprağını farkında değil TRT Erzurum radyosu Ankara ya bağlansa sözüm olmaz Diyarbakır a bağlanması BOB projesi gibi duruyor kimse kusura bakmasın Erzurum’da Erzurumlu kalmamış eğer olsaydı gider radyonunu önüne toplanır gereğini yapardı kolay gelsin