Dolar 32,3864
Euro 34,9916
Altın 2.323,86
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

TARİHİ KONAK ELDEN KAYIYOR

TARİHİ KONAK ELDEN KAYIYOR
8 Kasım 2020 18:15

ERZURUM kültürünün önemli parçalarından, dünden bugüne gelebilen güzel örneklerinden olan ve sayıları oldukça azalan, ayakta kalanlarının bir bölümü de oturulamaz, kullanılamaz hale gelen tarihi yapılardan 180 yıllık Küçükbey Konağı, göz göre göre elden kayıyor. 

ZEMİN OYNADI, DUVARLAR ÇATLADI

Yaşanan  su arızası nedeniyle, patlayan şehir şebeke borularından birinin temelinde boşluklar oluşturduğu Cumhuriyet Caddesi Osmanpaşa Sokak’ta bulunan tarihi Küçükbey Konağı’nın giderek yan yatmaya başladığını, duvarlarında çatlaklar meydana geldiğini belirten işletmeci Birol Kara, sorunun yaşanmasına neden olan ESKİ’nin, dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini ciddiye almadığını öne sürdü, “O su borusu patlamasaydı, biz bugün bu sıkıntıyı yaşamıyor olacaktık. Büyükşehir, ‘bizimle ilgili bir konu değil’ deyip, işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Aslında konu tamamen onlarla ilgili de, velevki değil diyelim. Erzurum kültürünün bir parçası olan bu önemli yapıya sahip çıkmaları gerekmez mi?” diye sordu.

PALAYAN SU NEDEN OLDU

Osmanbey Sokağı ile Sebahattin Bulut Sokağı’nın kesiştiği noktada bulunan Küçükbey Konağı’nın altından geçen ESKİ’ye ait temiz su borusu, geçtiğimiz aylarda patladı. Suyun tazyiki nedeniyle konağın altında, temel kısmında boşluklar oluştu. Boşlukların yaşattığı sorun ve sıkıntıyı, binanın duvarları çatlamaya, zeminde oynamalar başladığında fark ettiklerini belirten Küçükbey Konağı işletmecisi Birol Kara, kendilerine yardımcı olmayan ve soruna sahip çıkmayan ESKİ Genel Müdürlüğü’nü, dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne sitem etti.

KENDİLERİ İLE ALAKALI DEĞİLMİŞ!

Yaşadıkları sıkıntıdan Büyükşehir Belediyesi’nin haberdar ettiklerini, birkaç gün sonra Genel Sekreter Zafer Aynalı ile bazı görevlilerin gelerek konakta inceleme yaptıklarını ve “bizimle alakalı bir durum yok” diyerek gittiklerini hatırlatan, halk arasında aynı zamanda sanatçı kişiliğiyle de bilinen ve tanınan Birol Kara, şu iddialarda bulundu:

180 YAŞINDA BİR KONAK

“- Neredeyse 20 yıldan beri bu konakta vatandaşa hizmet veriyoruz. Konak 180 yaşında, tarihi eser tescilli bir yer. Konağın altından geçen su borusu patladı. O sırada suyun tazyiki nedeniyle temelde boşluklar oluşmuş. Binanın zemininde, duvarlarında çatlaklar oluşmaya, kaymalar yaşanmaya başladığında işin farkına vardık ve sorunu bize yaşatan Büyükşehir Belediyesi’ne, ESKİ’ye yalvar yakar ettik, ‘gelin sebep olduğunuz sıkıntıyı giderin’ dedik ama kimseye ne söz dinletebildik, ne dert anlatabildik. Tek umut Başkan Mehmet Sekmen beyde. Yerimiz çok uzaklarda değil, şehrin merkezinde ve hatta yürüme mesafesinde. Lütfedip konağımızı şereflendirse, sorunu, sıkıntıyı gözleriyle yakından müşahade de edecek. Ama kendisiyle ilgili beste de yaptığım sayın Sekmen, nedense bizim buradan uzak duruyor. Sayın Başkan’ı sizler aracılığıyla bir kez daha davet ediyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.