Dolar 32,5577
Euro 34,8540
Altın 2.428,98
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

TEKMAN 973 İLÇE İÇİNDE 969’UNCU SIRADA!

ERZURUM’UN 20 İLÇESİNDEN SADECE YAKUTİYE’NİN BİRİNCİ GRUPTA YER ALMASI, DİĞER İLÇELERİN İSE DAHA ALT GRUPLARDA YER ALMASI, TEKMAN’IN DA 973 İLÇE İÇİNDEN 969’UNCU SIRADA GELMESİ ÇOĞU İNSANDA ÜZÜNTÜ YAŞATTI.

TEKMAN 973 İLÇE İÇİNDE 969’UNCU SIRADA!
17 Ocak 2023 20:45 | Son Güncellenme: 17 Ocak 2023 20:46

ÜLKEMİZ ilçelerinin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması’nda 973 ilçe içerisinde Erzurum’un 20 ilçesinden sadece Yakutiye’nin birinci grupta yer alırken, diğerlerinin daha alt gruplarda yer alması, özellikle de adı son zamanlarda gündemden düşmeyen Ak Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun ilçesi Tekman’ın 969’uncu sırada yer alması üzüntü kaynağı oldu.

Erzurum’un ilçelerinin 3 ve daha alt gruplarda yer almasını “dünün ve bugünün siyasetçilerinin suçu” olarak nitelendiren Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, yaptığı değerlendirmede tüm siyesileri göreve ve işbirliğine çağırdı, “Bu şehre yazık edenlere, bu şehri dert etmeyenlere dert olacağız” açıklaması yaptı.

Erzurum’un 20 ilçesinden sadece Yakutiye’nin birinci grubun orta sıralarında yer almasını, ikinci grupta ise hiç ilçesinin bulunmamasına dikkati çeken Başkan Yılmaz, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyelerinin 6 gruba ayrılarak değerlendirildiğini hatırlattığı yazılı açıklamasındada şu görüşleri dile getirdi:

YATIRIMLAR YETERLİ DEĞİL

“- Erzurum’un sadece Yakutiye İlçesi 973 ilçe içerisinde 1. grupta ve 62. sırada yer alırken, 2. grupta hiç bir ilçemiz bulunmaması en çok dikkat çeken konulardır. Hınıs, Şenkaya, Çat, Karaçoban, Köprüköy, Karayazı ve Tekman ilçelerimiz sıralamada 6’ncı grupta yer alırken, diğer ilçelerimiz 3, 4 ve 5’inci gruplarda sıralanmışlardır.

Elbette şehrimize yapılan yatırımları görüyor, destekliyor ve alkışlıyoruz ancak yapılanların yeterli olmadığını bu yayınla beraber görmüş olduk. Hepimizin sebep olduğu bu sonuçta, dün iktidarda olup bugün muhalefette siyaset yapanlar en büyük pay sahiplerindendir.”

KAYIKÇI KAVGALARINI BİR KENARA BIRAKMALIYIZ

Siyasetçi,  bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) Erzurum için bir araya gelmeye davet eden ve kayıkçı kavgalarından uzak proje üretmeye çağıran Başkan Yılmaz, “Önemli STK koltuklarını meşgul edenler, kendilerine sunulanla yetinmeyip bu şehrin hakkı olanı istemelidirler! STK yöneticileri, işgal ettikleri koltuklarda oturmak adına duyarsız kalmamalı, temsil ettikleri esnaf, tüccar ve üyelerin vebalini unutmamalıdırlar. Seçilmiş siyasilerimiz, şehrimize katma değer katanları, yeni ve bu şehrin ihtiyacı olan projelerle desteklemeli ve teşvik etmelidirler. Hükümet ve muhalefet kanadından vekil namzedi olacaklar; siyasi ikballeri ve kişisel çıkarları adına değil, varsa projeleri ve bu şehir adına söyleyecek sözleri, o zaman namzet olmalıdırlar” önerilerini sıraladığı açıklamasının sonunda bir de ilginç bir uyarı yaptı ve “Bu şehre yazık edenlere, bu şehri dert etmeyenlere dert olacağız” dedi.

ÜZÜNTÜYLE KARŞILANDI

Öte yandan, adı son zamanlarda ülke gündeminden hiç düşmeyen Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun ilçesi Tekman’ın, toplam 973 ilçe içinde sondan 4’üncü sırada gelmesi çoğu insan tarafından buruk ve üzüntüyle karşılandı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.