Dolar 32,3296
Euro 35,0509
Altın 2.281,73
BİST 8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

TEL TEL DÖKÜLEN TAŞAMBARLAR BÜYÜKŞEHİR’E GEÇİYOR.

TEL TEL DÖKÜLEN TAŞAMBARLAR BÜYÜKŞEHİR’E GEÇİYOR.
28 Kasım 2019 17:40

ASKERİ birliklerin çok önemli bölümünün Erzurum’dan çekilmesi ve asker sayısının “yok” denecek kadar azalmasıyla “atıl” duruma düşen Taşambarları’na Büyükşehir Belediyesi el attı. Pusula Gazetesi’nden Manolya Bulat’ın haberine göre, Büyükşehir Belediyesi, Taşambarları için bir proje hazırladı. Önümüzdeki iki yıl içinde restorasyonu tamamlanacak olan Taşambarları, 2023’te, İstanbul’daki Mısırçarşısı örneği bir görüntüyle halka hizmet vermeye başlayacak.

Taşambarları’nın Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne devri, önceki Belediye Başkanı ahmet Küçükler döneminde gündeme gelmiş, ancak bir sonuç alınamamıştı. O günlerde, dönemin 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile Ahmet Küçükler, askerler tarafından lojman olarak kullanılacak dairelerin yapılması kaydı şartıyla konuyu masaya yatırmış, ancak bu görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı.

Askeri depo olarak kullanılan Taşambarları, askeri birliklerin Erzurum’dan çekilmesiyle birlikte işlevirini önemli ölçüde kaybetti. Bakımsızlıktan tel tel dökülen tarihi bina için taraflar yeniden masaya oturdu. Manolya Bulat’ın haberine göre, Büyükşehir Belediyesi, yapacağı yeni bir depoya karşılık Taşambarları’nın sorumluluğunu üzerine aldı.

Gezköyü Kışlası’nda yapımına başlanılan askeri deponun 2022 yılında tamamlanacağı, Taşambarları’nın boşalmasıyla birlikte de hazırlanan projenin hayata geçirileceği kaydedildi. İstanbul’daki Mısırçarşısı örneği bir anlayışla dizayn edilecek projenin 500 milyon liraya malolacağı tahmin ediliyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.