Dolar 32,5622
Euro 34,7286
Altın 2.486,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

THY: BİLET ÜCRETLERİNE AYLARDIR ZAM YAPMADIK!

THY: BİLET ÜCRETLERİNE AYLARDIR ZAM YAPMADIK!
28 Kasım 2019 21:45

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) uçak bilet fiyatlarında yaptığı çifte standart uygulamayı gündemine alan ve Kamu Denetçiliği Kurumu’na soran CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a verilen cevap, hemen herkese “hadi canım sen de” dedirtti. THY yönetimi, Tanal’a verdiği cevapta, “Erzurum’da bilet ücretlerine aylardır zam yapmadık” diyerek ilginç bir savunma yaptı.

İlke25.com’un haberine göre; THY’nin Erzurum’a yönelik çifte standart uygulamalarına ve bilet fiyatlarında yaptığı şehirlerarası ayrımcılığa CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal itiraz etti.

Erzurum milletvekillerinin duyup dumazlıktan, görüp görmezlikten geldiği olumsuzlukları, özellikle de uçak sefer sayılarının azaltmasını ve de bilet fiyatlarına yapılan zammı, CHP istanbul Milletvekili Mahmut Tanal gündemine aldı. Tanal, vatandaşı isyan noktasına sürükleyen haksızlıkları Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayet etti.

Tanal’ın başvurusu hakkında “Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı’nın kamu hizmeti yürüten özel hukuk tüzel kişisi olmadığı” gerekçesiyle “incelenemezlik kararı” veren Kamu Denetçiliği Kurumu, yine de değerlendirmesi için şikayet konusu başvuruyu Türk Hava Yolları’na iletti.

THY, Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan gelen talebi değerlendirdi ve bir açıklama yaptı. Yaşanılanları “olağandışı bir gelişme” olarak nitelendiren THY, sefer sayılarının azalmasının gerekçelerini anlattığı cevabi yazısında şöyle dedi:

“UÇAK TEMİN EDEMEDİK!”

“- Ortaklığımız düzenli aralıklarla sefer icra ettiği noktalara kapasite artışı ile ilgili olarak ticari ve operasyonel uygunluk araştırması yapmakta, araştırma sonuçlarını hedef ve stratejiler doğrultusunda analiz ederek olumlu değerlendirilen noktalarda kapasite artış yapmaktadır.

Uçak üreticilerinden uçak temininde yaşanan aksaklıklar sebebiyle 2019 yılında Ortaklık filosuna dahil olması beklenen uçaklar zaruri olarak planlamalardan çıkartılmıştır.

Yaşanan bu olağan dışı gelişmeden dolayı Ortaklığın dar gövde uçuş menzilinde yer alan noktalarda sefer sayısı azaltılmak zorunda kalınmıştır.

Bu bağlamda sefer sayılarındaki düşüş sadece Erzurum ili özelinde olmayıp, Ortaklığımızın yurt içi ve yurt dışında pek çok şehirde planlanan koltuk kapasitesinde azaltıma gitmesine sebep olmuştur.”

2017’DEN BU YANA ZAM YAPILMADI

Uçak bileti ücretlerinde büyük artışlar yaşanmadığını savunan THY, “Erzurum seferlerinde ekonomi kabinde satışa sunulan en yüksek ücret seviyesi 08 Ekim 2019 tarihine kadar tüm vergi ve harçlar dahil 352 TL ile sınırlandırılmış olup, 26 Mart 2017 tarihinden bu yana bu ücrete zam yapılmamıştır. Dolayısıyla yurtiçi seyahatlerde uygulanan ortalama ücret seviyelerinde büyük artışlar olması da söz konusu değildir. Ayrıca 2019 yılında THY tarafından İstanbul ve Ankara illerinden uygulanan Erzurum seferlerinde ve büyüklük ve nüfus olarak benzer olan yakın illere uygulanan seferlerde ekonomi kabinde satılan biletlere ait ortalama tek yön ücretler incelendiğinde dikkate değer bir ücret farkı olmadığı da görülmektedir.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.