Dolar 32,3310
Euro 35,0618
Altın 2.285,03
BİST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

TIRNAKLARINIZI MI YİYORSUNUZ?

TIRNAKLARINIZI MI YİYORSUNUZ?
8 Şubat 2020 16:11

tırnak yeme alışkanlığı

TIRNAK yemeyi bırakmak için önerilerimizi dikkate almanızda yarar var, tırnak yemeyi nasıl bırakırım, tırnak yeme alışkanlığından nasıl kurtulurum diyorsanız işte detaylar. Çocuklarda ve yetişkinlerde yaygın bir şekilde görülen tırnak yeme kompülsif bir alışkanlıktır. Tıp literatüründe Onychophagiaolarak adlandırılan tırnak yeme alışkanlığı, bir çok kişinin farkında olmadan yaptığı, zararsız gibi görünen fakat ciddi problemlere sebep olabilen bir durumdur.

Tırnak yeme alışkanlığının altında yatan nedenler olarak stres, kaygı, hayal kırıklığı, sıkıntı hali ve yalnızlık sayılabilir. Tırnak yeme alışkanlığı olan kişilerde Obsesif-kompulsif bozukluk, karşı gelme bozukluğu, karşıt olma ve dikkat eksikliği ile hiperaktivite bozukluğu, yatak ıslatma ve ayrılma anksiyetesi bozukluğu olabilmektedir. Tırnak yeme sorununun çözülmesi ve bu alışkanlıktan kurtulmak oldukça zordur, ancak imkansız da değildir. İşte, tırnak yeme alışkanlığını bırakmanın yolları;

1- Tesbih Ağacı Yağı ( Neem Oil ):

Acı bir tadı olan Tesbih Ağacı Yağı tırnak yemenin önüne geçebilir. Bunun için tırnakların Tebih Ağacı Yağı ile ovulması ve kuruması gerekmektedir. Farkında olmadan tırnağın ağza götürülmesi halinde acılık fark edilecek ve tırnak yeme eylemini engelleyecektir.

2- Sarımsak kullanın:

Tırnak yemeyi önleyecek diğer bir yardımcı da sarımsaktır. Sarımsak güçlü bir kokuya ve aromaya sahiptir. Bundan dolayı da birçok kişi bu kokudan uzak durmak ister. Sarımsak, aynı zamanda antiseptiktir ve tırnakların güçlenmesini sağlar.

3- Acı kabak kullanmak:

Tadı acı olan bu kabağı iyice ezerek suyunu çıkarın. Tırnaklarınızı bu suya batırın ve kurutun. Tırnakların ağza götürülmesi sırasında bunun farkına varıldığında yemekten vazgeçebilirsiniz.

4- Tırnak cilası yapın:

Tırnak yeme alışkanlığının önlenmesi için kullanılan bu cilalar acıdır ve tırnaklarınızı ağzınıza götürdüğünüzde yemenizi engeller.

5- Tırnakların kesilmesi:

Tırnak kesme işlemi bu alışkanlığın önüne geçmek için oldukça faydalıdır. Tırnaklarınızı yememek için sürekli olarak kısaltın ve uzatmayın. Bunu yaparken de tırnaklarınızı törpüleyerek yemenizi gerektirecek pürüzleri de ortadan kaldırın.

6- Manikür yaptırın:

Tırnakların bakımlı olması için düzenli bir şekilde manikür yaptırabilirsiniz. Her zaman bakımlı olurlarsa yemek için bir sebep de kalmayacaktır.

7- Yapay tırnaklar kullanmak:

Takma tırnak kullanımı ile kendi tırnaklarınızı korur ve sağlıklı şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.

8- Eldiven kullanmak:

Eldiven kullanırsanız, tırnak yemenizin önünde bir engel olabilir. Tırnak yeme eğiliminde olduğunuzu hissettiğinizde eldiven kullanarak bu sorunun giderilmesine katkı sağlayabilirsiniz.

9- Yara bandı kullanmak:

Tırnak yememek için parmaklarınıza yara bandı sarabilirsiniz. Bu sayede tırnak yememiş olursunuz. Ancak gece yatmadan önce mutlaka yara bantlarını çıkarın.

10- Farklı alışkanlıklar edinin:

Sıkıntılı ve stresli olduğunuz dönemlerde tırnak yeme alışkanlığınız ortaya çıkıyorsa, yeni alışkanlıklar edinmeye çalışın. Mesela; resim yapın, yemek pişirin ya da örgü örün. Kendinizi başka işlere verin ve hobiler edinin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.