Dolar 32,5964
Euro 34,7967
Altın 2.494,72
BİST 9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

TMO’NUN YÜZÜ TÖKÜLDÜ!

TMO’NUN YÜZÜ TÖKÜLDÜ!
28 Ağustos 2017 09:12

BÖLGE çiftçisinin ürünlerini stoklamak amacıyla yıllar önce yaptırılan Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait gösterişli devasa bina, yıllardan beri kaderine terkedilmiş olmanın hüznünü yaşıyor.

erzurumdanhaberler.com olarak “Erzurum’un hoş, ama boş binaları” başlığıyla gündeme taşıdığımız ve sahip çıkılmasını istediğimiz binalardan birisi de Şükrüpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi’nde bulunuyor.

Yapım tarihini öğrenemediğimiz, müdürlük sitesinde, “şehir mesafesine uzaklık sıfır kilometre” bilgisine sahip, 30 bin ton ürün kapasiteli silo, bölgeden vagonlarla gelecek ürünlerin yüklenmesi kolay olsun diye, demiryolu ağının hemen kenarında inşa edilmiş.

Bölgede tarım üretiminin bitmesi nedeniyle, işlevini kaybeden devasa silo, zaman içinde adeta kaderine terkedilmiş.

Sıvaları, Erzurum beddualarını hatırlatırcasına “yüzü tökülen” silonun, korku filmi çekilebilecek bir garip hale dönüşmesi yetmiyormuş gibi, çevresinde bulunan ve yıkılan eski lojman binalarından geride kalan molozların da temizlenmemesi, gören herkese “bu kadar ilgisizlik de fazla” dedirtiyor.

Erzurum’un çevresinin ilgisizlik ve bakımsızlıktan adeta tel tel dökülüyor oluşu herkesi ciddi anlamda rahatsız ederken, göze çarpan olumsuzluk ve çirkinliklerin ne zaman ve nasıl ortadan kaldırılacağını merak eden vatandaşlar, “Bölge tarımının can damarı niteliğindeki silo acaba bakımı yapılarak, farklı amaçlar için kullanılamaz mı?” diye soruyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.