Dolar 32,5494
Euro 34,9004
Altın 2.427,77
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

TÖR: ÖLÜM NEDENİNİ ARAŞTIRIYORUZ

TÖR: ÖLÜM NEDENİNİ ARAŞTIRIYORUZ
4 Kasım 2021 19:36

GEÇTİĞİMİZ hafta Acil Servis’te verilen serum sırasında fenalaşarak ölen 3 yaşındaki Yiğithan Himoğlu’nun ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirten Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Dr. İbrahim Hakkı Tör, durumu incelemek ve aydınlığa kavuşturmak için bir ekip kurduklarını açıkladı.

Boks Milli Takımı Antrenörü Cahit Himoğlu’nun torunu, 21. Dönem Erzurum Milletvekili Mücahit Himoğlu’nun yeğeni Yiğithan Himoğlu, 30 Ekim’de yüksek ateş şikayetiyle Şehir Hastanesi Acil Servisi’ne götürülmüş, burada verilen serum sırasında hayatını kaybetmişti.

Ölüm olayının ihmalden kaynaklandığı yolunda iddiaların ortaya atılması sonrasında dikkatler Şehir Hastanesi üzerinde yoğunlaşmış, özellikle sosyal medyada tepkiler çığ gibi artmış, konuyla ilgili olarak erzurumdanhaberler olarak konunun araştırılması gerektiğini yazmıştık.

Yiğit Himoğlu’nun ölümünün kendilerini derinden üzdüğünü belirten Başhekim Vekili İbrahim Hakkı Tör, hastane yönetimi olarak bir inceleme ekibi kurduklarını bildirdi.

Yapılan ilk incelemede Yiğithan Himoğlu’nun daha önce de benzer şikayetlerle başka hastanelere başvurduğunun kayıtlarda gözüktüğüne işaret eden Dr. Tör, erzurumdanhaberler’e yaptığı açıklamada, “Yavrumuz o gün sepsis denilen bir tablo ile hastanemize getirilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamamıştır. Başlattığımız inceleme devam ediyor. Hastanem ve çalışma arkadaşlarım adına ailenin tüm fertlerine başsağlığı ve Allah’tan sabır diliyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.