Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TORTUM DAĞLARI’NDA BİR ÇILGIN KARADENİZLİ

TORTUM DAĞLARI’NDA BİR ÇILGIN KARADENİZLİ
15 Ağustos 2019 12:14

TORTUM‘un Esendere Mevkii’nde, dağlık bölgede, “terk edildiği” söylenen Bar Tuzlası’na giderken rastladık kendisine.

İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre ötede, yolu bozuk bir bölgede, dağların arasında inşaatı devam eden hayvancılık tesislerinin önünde karşıladı bizi 60 yaşındaki Ahmet Altunkaynak.

BİRİ BİRİMİZİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDIK

O bizi gördüğünde şaşırdı, biz onu gördüğümüzde zaten şaşırmıştık.

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde düşmüştük yola.

Öyle ya, bir bayram gününde, dağların arasında ne işimiz olabilirdi!

Tortum’un son derece etkileyici güzelliklerini görmek ve görüntülemek, bu arada da haber yapmak istiyorduk.

Bir zamanlar çok işlek olan, ciddi üretimin yapıldığı Bar Tuzlasaı’nın terk edildiğini duymuş, yola koyulmuştuk.

DAĞ YOLU ÇOK KÖTÜ

Dağ yolu hayli kötü ve bakımsızdı. Kar ve yağmur sularının yolu daha ulaşılmaz hale getirdiği dağlarda ilerlerken, “bilen birisini görsek de, doğru gidip-gitmediğimizi öğrensek” diye düşünüyorduk ki, rastlaştık Ahmet Altunkaynak ile.

Aslen Of’lu olan ve hayatını müteahhitlik yaparak kazanan Ahmet Altunkaynak, maceralı bir işe girmiş ve Tortum’un dağlarında hayvancılık tesisi yapmaya niyetlenmiş.

Bulunduğu mevkiye oranla hayli büyük sayılabilecek tesisin önemli bölümü tamamlanmış.

Toplamda 700 büyükbaş hayvan kapasiteli tesisi kendi imkanları ile yapan, kredi kullanmayan, hibe yollarına başvurmayan Ahmet Altunkaynak’ın hedefi, başlattığı inşaatı yıl sonunda tamamlamak.

SADECE HAYVANCILIK YAPMIYOR!

Bir yandan inşaat işiyle uğraşan, diğer yandan 100 başlık bir potansiyel ile hayvancılık yapmaya koyulan Ahmet Altunkaynak, “Buraların florası hayli zengin” deyip, balcılık yapmaya da başlamış.

Herkesin “bu sezon çok kurak geçti, bal olmadı” dediği bir dönemde kovan başına ortalama 8-10 kilo arasında bal almayı başaran Altunkaynak, deneme amaçlı ektiği tarlasında çeşitli sebzeler üretmeyi de başarmış.

Tortum’un mevcut potansiyelini Karadenizli zekası ile üretime dönüştürmeyi başaran Ahmet Altunkaynak’ın tek isteği, 7 milyon liraya maletmeyi planladığı tesisine uzanan yolun düzeltilmesi.

KIŞIN MEVCUT YOL GEÇİT VERMEZ

Özellikle kışın, kar yağdığında ulaşımın neredeyse “imkansız” hale geldiği yörede sıkıntı yaşanmaması için mutlaka önlem alınması gerektiğini belirten Ahmet Altunkaynak, bu konuda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden destek beklediğini söyledi.

Erzurum’da yatırım yapmayı düşünen her müteşebbise, altyapı konusunda destek olma sözü veren ve vaadlerde bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere, şehrin yöneticilerine; ecrzurumdanhaberler.com olarak, bu “Çılgın Karadenizli”nin taleplerini duyuralım istedik. Belki Çılgın Karadenizli’ye omuz verecek bir “çılgın yönetici” çıkar, belli mi olur! erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.