Dolar 32,3835
Euro 35,0225
Altın 2.326,63
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TSK MEHMETÇİK VAKFI, ONU ÇOK ARAYACAK!

TSK MEHMETÇİK VAKFI, ONU ÇOK ARAYACAK!
16 Mart 2019 03:51 | Son Güncellenme: 16 Mart 2019 05:35

 

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’nın ismini bilmeyen, duymayan yoktur.

Kâh terörle mücadelede, kâh sınır ötesi operasyonlarda, gerekse de çeşitli askeri etkinliklerde hayatlarını kaybederek, şehitlik mertebesine ulaşan er ve erbaşların bakmakla yükümlü oldukları ailelerine, eş ve çocuklarına, yine gazi ve engelli askerlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1982 yılında kurulan, önümüzdeki mayıs ayında da 37’nci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Mehmetçik Vakfı’nın, sorumluluk bölgesinde 3 yıldan beri yükünü sırtlayan Emekli Albay Sabri Topdağı, görevi yeni bir arkadaşına devretmeye hazırlanıyor.

YORULMADAN HER YERE KOŞTU

Aslen Tortumlu olan, uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan, ancak hizmetlerini sosyal amaçlı olarak vakıf bünyesinde devam ettirmeye başlayan Albay Sabri Topdağı, 3 yılda Ağrı’dan Hakkari’ye, Erzurum’dan, Erzincan’a, Gümüşhane’ye varıncaya kadar, sorumluluk bölgesindeki toplam 17 ilde ilçeden ilçeye, köyden köye koşmanın mutluluğunu yaşadı, hazzını duydu.

“Yaralı ve buruk gönüller”e dokunan, babacan tavrı ve hareketleriyle de o gönüllerde kendine yer edinen Topdağı Albay, aynı zamanda çok sayıda duygu yüklü hikayelere ve olaylara da tanıklık etti.

Vakfın kuralları gereği 3 yıl olan görev süresini 31 Mart’ta tamamlayarak, yeni görevlendirilecek bir arkadaşına devredecek olan Sabri Albay, vakıf hizmetlerinin dışında kalan çok yönlü çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Resim yapan, kitap yazan, günde ortalama 10 bin adım atmayı prensip haline getiren Albay Topdağı, gördüğü, tanık olduğu, dinlediği biri birinden ilginç şehit hikayelerini kaleme almayı da deneyecek.

YAZMAK ZOR İŞ

Erzurum tabyaları ile ilgili basılı bir kitabı bulunan, yazmayı, “dünyanın en zor işlerinden birisi” olarak tanımlayan Sabri Albay’ı en çok etkileyen ve hüzünlendiren olayların başında, Afrin Harekatı’nda şehit düşen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Burak Tatar’ın hikayesi geliyor. Henüz askerliğini bile yapmamış bir genç yiğidin, “Ben şehit olmaya gidiyorum” diye yola çıktığını öğrendiğinde çok duygulandığını belirten Albay Topdağı, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“- Burak, göreve giderken annesine aynen böyle söylemiş ve hatta, kendine ait olan otomobilin de satılmasını ve elde edilecek paranın bizim vakfımıza bağışlanmasını vasiyet etmiş. Son telefon görüşmesini, annesi ile tam da şehit olduğu günün sabahında yapmış, ona yine sıkı sıkı ‘Ana şehit olursam, tek mal varlığım olan arabamı şehit çocukları ve gazilerin ihtiyaçları için Mehmetçik Vakfı’na bağışlayın’ diye tembihte bulunmuş. Baba Yahya Tatar, oğlunun vasiyetini yerine getirdiğinde kendileri ile tanışma fırsatı yakaladık.”

NE GÜZEL İNSANLARIMIZ VAR

Bağış ve yardım konusunda çok hassas davranan bölge insanının gösterdiği duyarlılığa hayran kaldığını belirten, bir başka olayı da, “Erzincan’da bir vatandaş… Çok küçük bir evde hayatını sürdürürken, yeni bir ev yaptırmış. Bir apartman dairesi. Bir insan yeni yaptırdığı ve hiç de oturmadığı evini bağışlar mı, bağışlıyor işte. Ne gönül insanları, ne inanılmaz insan hikayeleri. Düşünün ki, evini bağışlayan o güzel insan, emekli maaşıyla geçiniyor. Ay sonunda maaşından para mı artmış, 100, 200 her neyse… O parayı da götürmüş vakfın banka hesabına yatırmış. Bir gün beni genel merkezden aradılar. ‘Filanca yerdeki bağışçımızın bize yaptığı yardım miktarı 10 bin lirayı bulmuş, ona şilt gönderiyoruz, kendisine takdim edin’ dendi. Gittik, damlata damlata göl oluşturan o güzel insana şiltini keyifle sunduk” diyerek bizlerle paylaşan, askeri terbiye ile yoğrulmuş, dadaş kültürüyle de biçim almış dost canlısı, Sabri Topdağı Albay’a, bundan sonraki hayatında sağlık, huzur ve mutluluk diliyoruz. erzhaber – ÖZEL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.