Dolar 32,5729
Euro 34,9012
Altın 2.434,41
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

TÜRK’ÜN ÜSTÜN SAVAŞ ÖZELLİKLERİNİ YAŞATIYORLAR

TÜRK’ÜN ÜSTÜN SAVAŞ ÖZELLİKLERİNİ YAŞATIYORLAR
23 Ekim 2017 16:51 | Son Güncellenme: 23 Ekim 2017 16:52

ÇEŞİTLİ mesleklere mensup kadınlı-erkekli heveslilerin, bir araya gelerek kurduğu Dadaşlar Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk Kulübü, yaşanan ve yaşatılan zorluklara rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda asker emeklisi olan Kulüp Başkanı Hakan Tuluk, “Amacımız, Türkler’in savaş üstünlüğünü elde etmesini sağlayan, at üzerinden etkili ve isabetli atış özelliklerini, kültürel amaçlı devam ettirmek ve genç arkadaşlarımıza aktarmak. Güzel işler yapıyoruz. Bu güzellikler heyecanımızı kamçılıyor” dedi.

Bankacısından avukatına, mimarından akademisyenine ve esnafına varıncaya kadar çeşitli meslek gruplarından bir grup insanla yola çıktıklarını, bireysel çalışmalarını, bir dernek çatısı altında sürdürmeye karar verdiklerinde Dadaşlar Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk Kulübü’nü kurma kararı aldıklarını belirten emekli Albay Hakan Tuluk, “Örgütlenme faaliyetlerimiz semeresini gösterdi ve giderek büyümeye, atlarımızın sayısını da artırmaya başladık” diye konuştu.

Amaçlarının biraraya gelerek güç birliği oluşturmanın yanında, Türkler’e savaşlarda bariz üstünlük sağlatan at üzerinden etkili ve isabetli atış özelliğini bu kez kültürel amaçlı devam ettirmek olduğunu belirten Başkan Tuluk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“-Öncelikle bu sporu yaparak, gençlerin de tanımasını sağlamak. Erzurum’da bu spora heveslenen gençlere, sporun doğrusunu ve etik güzelliklerini öğretmek istiyoruz. Kulüp üyelerimiz, çeşitli meslere mensup insanlardan oluşuyor. Aramızda bankacı, peyzaj mimarı, avukat, akademisyen, benim gibi emekli asker olmak üzere değişik meslek dallarından arkadaşlarımız var. Atlı okçuluk kulübü olarak, yeni tescil edildik. Arkadaşlarımızın işleri nedeniyle çalışmalarımızı haftasonlarında yapıyoruz. Geçmişte atlı okçuluk nasıl yapılmış, hangi özelliklere dikkat edilmiş. Kuralı neyse, onlara dikkat ediyoruz. Yakın gelecekte Erzurum’u çeşitli etkinlik ve yarışmalarda temsil eder düzeye geleceğimize inanıyorum.”

Atlarını barındırabilecekleri ahırları olmayan, çalışma yapacakları saha bulma noktasında da ciddi sıkıntı yaşayan geleneksel okçular, zaman içerisinde yerel yönetimlerden destek göreceklerine inandıklarını söyledi, “Giderek zayıflasa da umudumuzu koruyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.