Dolar 32,5492
Euro 34,8712
Altın 2.429,70
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ÜNİVERSİTENİN İSİMSİZ KAHRAMANLARI!

ÜNİVERSİTENİN İSİMSİZ KAHRAMANLARI!
27 Kasım 2022 20:04 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2022 20:33

KADINA Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde yolumuz Atatürk Üniversitesi’ne düşmüştü.

Geçtiğimiz haftalarda çıkan yangında çatısı çıra gibi yanan ve korku yaşatan, ancak Üniversite Rektörlüğü tarafından hızla onarılan ve süratle hizmete sokulan öğrenci yemekhanesinin az ötesinde bir kalabalık dikkatimizi çekti.

YEMİN EDİYOR GİBİ

Gazetecilik dürtüsüyle kalabalığın olduğu tarafa yöneldiğimizde, öğrencilerin sanki yemin ediyor, söz veriyormuşçasına hazırlanan siyah bir platforma ellerine sürdükleri boyayı bastıklarına tanık olduk.

ANLAMLIGÜNDE ANLAMLI FAALİYET

Gün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ydü.

İsimlerini, verdiğimiz telefon numarasına göndermelerini rica ettiğimiz, ancak bugüne kadar dönüş almadığımız, emeklerine, çabalarına ve heyecanlarına alkış tuttuğumuz 4 idealist genç kızın “KADINA DEĞİL ŞİDDETE EL KALDIR” adı altında uyguladıkları farkındalık projesine isimlerini bilmememize rağmen kayıtsız kalmak istemedik.

BOYALI ELLER YEMİN İÇİN

Belki kendi imkanlarıyla aldıkları renkli boyaları, projeye destek veren öğrencilerin ellerine sürerek platforma basmalarını isteyen gençlerin hazırladıkları bez afişte yer alan “Sana ruh üflendiğinde bir kadının karnındasın. Ağladığında bir kadının kucağındasın. Aşık olduğunda bir kadının kalbindesin. Ona güzel davran!” sözü çok etkileyiciydi.

NAZIM’DAN HEDİYE GÖNDERELİM İSTEDİK

O veciz sözlerden hareketle biz de Nazım Hikmet’in bir şiirini paylaşarak, Atatürk Üniversiteli isimsiz kahramanlara hediye edelim istedik:

*

Kim der ki kadın;

Uzun kış gecelerinde yatmak içindir!

Kimi der ki kadın;

Yeşil bir harman yerinde,

Dokuz zilli köçek oynatmak içindir.

Kimi der ki hayalimdir,

Boynumda taşıdığım vebalimdir.

Kimi der ki, hamur yoğuran,

Kimi der ki, çocuk doğuran…

Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal!

O benim kollarım, bacaklarım, başım,

Yavrum, annem, karım, kız kardeşim

Hayat arkadaşımdır.

KADINA ŞİDDETE HAYIR! 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.