Dolar 32,5244
Euro 34,7436
Altın 2.492,99
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

UYSAL: SİYASETE GÜVEN ÇOK DÜŞÜK!

YILLAR SONRA BİR DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI’NIN YOLU ERZURUM’A DÜŞTÜ. PARTİSİNİN İL BİNASINI AÇILIŞINI YAPMAK ÜZERE ERZURUM’A GELEN GENEL BAŞKAN GÜLTEKİN UYSAL, HALKIN SİYASETE OLAN GÜVENİNİN AZALDIĞINA İŞARET ETTİ.

UYSAL: SİYASETE GÜVEN ÇOK DÜŞÜK!
10 Aralık 2022 20:34 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2022 21:16

PARTİSİNİN il binasının açılışı için Erzurum’a; Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, düzenlediği basın toplantısında iktidarın politikalarını eleştirdi, vatandaşın yoksullaştırıldığını, istediğini alamaz hale getirildiğini savundu, “Türkiye İllüzyon Kurumu” diye tanımladığı Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) enflasyonu iktidarın istediği şekilde düşürmek için çalıştığını belirtti, “Zihni Sinir projeleri ile bir yere varılamayacağı ortadadır” dedi.

Ailece Demokrat Parti geleneğinden gelen ve yıllar içinde hiç sapmadan, zigzag yapmadan yoluna aynı çizgide devam eden Avukat Sadullah Kaya’nın İl Başkanlığı’nı üstlenen torunu Oğulcan Kaya’yı bir yanına, Milletvekili Cemal Enginyurt’u da diğer yanına alarak basın mensuplarının karşısına çıkan Genel Başkan Gültekin Uysal, özetle şu konulara değindi:

YARINLARIMIZ İPOTEK ALTINDA

“- TÜİK’in her ay değiştirdiği hesaplama teknikleri ile dar gelirli vatandaşın sofrasından ekmeği çalınmaktadır. Bu sistemin uygulamalarına itirazımız vardır. Bu büyük ülkenin kaynak problemi yoktur, insan kaynağı problemi yoktur. Bu ülkenin büyüklüğüne denk bir siyasi akıldan yoksunluğu vardır. Bu ülkenin karşısında milyonlarca sığınmacıyı bağrına basmış bir Türkiye fotoğrafı var. Günümüzün çalınması yetmezmiş gibi, yarınlarımız da ipotek altına alınmıştır.”

ALIN TERİNİN KARŞILIĞI ALINAMIYOR

Parti olarak milletin özgürlüğünü, milletin güvenliğini savuna savuna bugünlere geldiklerini belirten Gültekin Uysal,  hükümet edenlerin özgürlüğü de güvenliği de ekmeği de aynı anda millete sunabilme mecburiyetinde olduklarına işaret etti. Uysal, “Bütün bu Anadolu coğrafyasında kadim dönemlerden bu yana çiftçimiz alın terini karşılığını alamaz noktadadır. Türkiye’de ilk defa sisteme kayıtlı çiftçi sayısı 500 binin altına düşmüştür. Türk çiftçisine verilmesi gereken kaynakların ithalat yoluyla nasıl yabancı ülkeler çiftçisine kaynak olarak aktarıldığını hepimiz görmekteyiz. Sorumluluğu üzerinde taşıması gerekenlerin, üretimde istikrarı planlayacak fiyat istikrarı sağlayacak politikalar üreteceklerine suçu 3 harfli marketlere yükselmekteler. Oysa Zihni Sinir projeleri ile bu yanlış yapılan yanlışları düzeltebilme imkanı yoktur” dedi.

SİYASETE GÜVEN KAYBI

Bugünlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğünü, ancak iktidar mensuplarının 2023 lafını ağızlarına bile alamadıklarını öne süren DP Genel Başkanı Uysal, yöneltilen “İnsanların siyaset müessesesine olan güvenlerini kaybettiği inancı kamuoyunda hakim. Yarın bir gün siz ya da 6’lı masa ortakları iktidar olduğunda bu güven nasıl tesis edilecek, ya da edilebilecek mi?” soruya şu karşılığı verdi:

“- Siyasete güven çok düşük bunu görüyoruz. Bunu kendi adıma da yaşıyorum. Bizden önce partimizde görev yapmış genel başkanların farklı farklı tercihlerde bulunması bile zaman zaman bu sorulara bizi muhatap eder hale getirdi. İşlemeyen demokratik bir modelimiz var, milletin belirleyici olacağı milli iradenin sağlıklı bir şekilde TBMM’ye yansıyacağı mekanizmalar inşa etmediğimiz sürece, bu enfekte olmuş, kirlenmiş siyasetin Türkiye’ye bir şey verebilme imkânı yok. Söylemeye çalıştığım şudur; bugünkiler gitsin biz aynı usülle kamunun kaynaklarını yağmalayalım, biz zenginleşelim rekabet anlayışı içerisinde değiliz.” Fotoğraflar Furkan Akkök

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.