Dolar 32,3654
Euro 34,9610
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

UZUNDERE, BAŞKAN AKTOPRAK İLE YENİ HEDEFLERE YELKEN AÇIYOR

UZUNDERE, BAŞKAN AKTOPRAK İLE YENİ HEDEFLERE YELKEN AÇIYOR
26 Ekim 2019 21:24

UZUNDERE‘nin, yerel seçimlerde en çok oy oranı ile seçilen çiçeği burnunda Başkanı Hilmi Aktoprak, bir grup basın mensubunu içesinde konuk etti. Görevi devraldığı önceki Başkan Halis Özsoy gibi eğitimci olan Hilmi Aktoprak, hem Uzundere’nin turizm değerlerinden bir ikisini yerinde anlattı, hem yeni hedeflerini özetledi, hem de mütevazi yaklaşımıyla herkesten tam not aldı.

Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Uzundere Belediye Başkanlığı için aday adayı olan, Ak Parti ile Cumhurbaşkanı ittifakının tesis edilmesiyle birlikte, o ittifakın tek adayı olarak seçime giren ve yüzde 82’nin üzerinde bir oy oranı ile hem başkan seçilen, hem de rekor kıran Hilmi Aktoprak, Tortum Gölü’nün kıyısındaki bir tesiste, konuklarını ağırladı.

ŞELALEDE GEZİNTİ

Yemek sonrasında Tortum Şelalesi’ne geçen gazeteciler, en büyük heyecanı gölü kuşbakışı gören bir noktada yapılan cam terasta yaşadılar. “Henüz eksiklerini tamamlayamadık” dediği cam terasın bir farklılık oluşturduğunu belirten Başkan Aktoprak, “Yoldan geçen insanların bir bölümü, araçları ile duruyor ve cam terasta fotoğraf çekmenin / çekilmenin heyecanını yaşıyor” hatırlatması yaptı.

TERAS HEYECANI

Terasta heyecan yaşamak isteyen vatandaşlardan kişibaşına 5 TL ücret aldıklarını, dolayısıyla bir sezonda 70 bin lira kazandıklarını belirten Başkan Aktoprak, gazetecilere cam teras heyecanı yaşattı. Yükseklik korkusu yaşayan kimi gazetecinin ürkek adımlarla yürüdüğü cam teras, fotoğraf tutkunları açısından “doğal stüdyo” görevi gördü.

HEDEFİMİZE VARACAĞIZ!

Belediye Başkanı olarak hedefine “turizmi” koyan Uzundere’yi, o hedefe ulaştırmak için çabalayacağını belirten Başkan Hilmi Aktoprak, “Uzundere’nin önemli değerleri var. Öncelikle sakin kent ünvanımız var. Bunun yanında gölümüz, şelalemiz, kiliselerimiz, tarihi kalıntılarımız, tarihi camilerimiz ve tabi ki doğal güzelliklerimiz var. Tüm bu değerlerimizi öne çıkartıp da, insanlarımızı Uzundere’ye çekebilir, hele de bir gece konaklamalarını sağlatabilirsek, amacımıza ulaşmış oluruz. Toplam 8 bin 747 kayıtlı nüfusumuz var. Bu sayı, kış aylarında 3 bine kadar geriliyor. Yaz aylarında ise ilçeyi ziyaret edenlerle birlikte rakam 30 binlere kadar çıkıyor. Turizm adına bir kota, bir üst sınır koyduk. Çok büyük rakamlarda gözümüz yok, zaten mevcut altyapımız o yoğunlukta turisti kaldıramaz. Ama öyle olmalı ki, çaldığımız ıslık, ürküttüğümüz kurbağaya değmeli” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.