Dolar 32,5838
Euro 34,7766
Altın 2.511,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

VAHİT BİNGÖL: UMUTLAR FİLİZLENDİ

VAHİT BİNGÖL: UMUTLAR FİLİZLENDİ
13 Şubat 2022 19:27

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 6 siyasi parti genel başkanının bir masa etrafında toplanarak görüş alışverişinde bulunmalarının vatandaşı umutlandırdığını bildirdi. Liderlerin imza koyduğu “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni”nin özlemi duyulan katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilir bir düzenin müjdecisi olduğunu savunan Bingöl, “Toplantı şahsen ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insanın umutlarını filizlendirdi” dedi.

Millet İttifakı’nı oluşturan ve oluşturması kuvvetle muhtemel gözüken 6 siyasi parti liderinin bir masa etrafında toplanmasının önemine vurgu yapan Vahit Bingöl, kamuoyuna yansıyan görüntülerin, Türkiye’nin yıllardır görmeyi istediği bir fotoğraf olduğunu söyledi.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ ADINA UMUTLANDIK

Toplantı ile ilgili gelişmelerin öğrenilmesinden sonra yazılı bir açıklama yapan Bingöl, görüşmenin ülkemizin geleceği adına umut verici olduğunu söyledi. Vatandaşların önemli kısmının etkin, katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem istediğini, liderlerde de bu sistemi inşa etme kararlığı içinde gördüğünü vurgulayan Bingöl, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“- Ülkemiz, cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artarak etkisini ağır bir biçimde göstermektedir. Bu krizin en önemli sebebi kuşkusuz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında uygulanan kural tanımaz yönetimdir.

KUTUPLAŞMAYI ONAYLAMIYORUZ

Hepimizin ortak sorumluluğu, uzlaşarak ve birlik içinde bu krizi aşmak, derin sorunlarımızı demokratik siyasetin alanını genişleterek, çoğulculuk temelinde çözebilmektir. Kutuplaşmayı değil, istişare ve uzlaşmayı esas alıyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçmek ortak ve öncelikli hedefimizdir. Hedefimiz milletimizin rahat bir nefes almasını sağlamak ve refah düzeyini, kapsayıcı bir anlayışla ivedilikle yükseltmektir.

Türkiye’nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Hedefimiz; kamu yönetiminde şeffaflık, eşitlik, tarafsızlık ve liyakatin sağlanması, yolsuzlukla etkin mücadele edilmesi, Siyasi Etik Kanunu ile siyasi makamların millete hizmetten başka bir amacının olmamasının garanti altına alınmasıdır.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.