Dolar 32,4742
Euro 34,8002
Altın 2.479,87
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

VALİ AZİZOĞLU, ANLAŞILIR DİLLE KONUŞTU

VALİ AZİZOĞLU, ANLAŞILIR DİLLE KONUŞTU
9 Ekim 2017 16:31

AVRUPA Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı’nda bir değerlendirme yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, “AB projelerinde görev alacak kişiler, bu işi heyecan ve özveri ile yapmaları gerekir” dedi ve ekledi: “Bizim için önemli olan Erzurum’un alacağı paydır” dedi.

Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Valilik toplantı salonunda başladı.  Üç gün sürecek olan toplantının,  ilk gününde ilçe Kaymakamları ve kurum amirleri katıldı. Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi Koordinatör Yardımcısı Cevdet Duran,  Erzurum’daki AB Proje Ofislerinde görevli personele eğitim verecek.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde;  AB’nin Türkiye’ye son 15 yılda projelerde büyük katkı sunduğunu belirtti.

2014-2020 IPA II kapsamında Türkiye’ye ayrılan paranın 4.5 milyar Euro’nun üzerinde bir rakam olduğuna dikkat çeken Vali Azizoğlu, “Az bir para değil, tamamen bir hibe projesidir. Proje yapan kurumlar bu kaynağı kullanacak ve kendi kurumlarını AB’ye Entegre etme hususunda;  kendilerini de geliştirmiş olacaklardır.  Bizim için önemli olan Erzurum’un aldığı paydır.  Biz istiyoruz ki, proje yapma tekniklerini hem yeniden hatırlayalım, hem de bu konuda bir farkındalığı meydana çıkaralım. Projede görev alan arkadaşlar işlerini istekli, heyecanlı ve özverili yaparlarsa, Erzurum’un alacağı katkı da bir o kadar büyük olacaktır.  Bu işler gönül işidir.  Bunu bir yük olarak görürsek faydalanamayız”  dedi.

Konuyu Kaymakam ve diğer Kurumların ciddiyetle ele almalarını isteyen Vali Azizoğlu,  ilimizin de bu pastadan hak ettiği payı alması gerektiğini söyledi. Proje sayesinde bütün arkadaşların yurt dışına çıkma durumlarının da olacağını ifade eden Azizoğlu, “Yeni kurumları, yeni birimleri, yeni insanları tanıma fırsatınız da olacak. Aynı zamanda kendinizi de geliştirmiş olacaksınız” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.