Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

VALİ MEMİŞ, ŞEHİT AİLELERİNİ ÇİFTE MİNARELER’DE AĞIRLADI

VALİ MEMİŞ, ŞEHİT AİLELERİNİ ÇİFTE MİNARELER’DE AĞIRLADI
15 Temmuz 2019 11:21

HAİN darbe girişinin 3’üncü yıldönümünde, şehit aileleri ve gaziler onuruna bir yemek veren Vali Okay Memiş, “FETÖ’den ve diğer hain yapılanmalardan temizlendikçe, hem Türk Ordusu, hem jandarm ve hem de emniyet teşkilatı daha güçleniyor” dedi.

Tarihi Çifte Minareli Mederese’de verilen yemekte konuşan Vali Memiş, 3 yıl önce hem devletin ve toplumun, başta Türk Ordusu ve Polis Teşkilatı olmak üzere çeşitli kurumlara din kisvesi altında sızmış olan hainlerin darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ülkenin en önemli ve değerli bir gücü olduğunu belirten Vali Memiş, ordu içinde FETÖ’cü olmayan kahramanların hainlere hadlerini bildirdiğini belirtti. “Temizlendikçe güçleniyoruz” hatırlatması yapan Vali Memiş, son iki yılın, bu yapının attığı iftiraları temizlemekle geçtiğini kaydetti.

Vali Memiş, daha sonra şöyle devam etti:

TAM İKİ YIL UĞRAŞTIM

“Tam 2 yıl, İçişleri Bakanlığı’nda bu hainlerin bize attığı iftirayı temizlemekle uğraştım. Bize iftira atan yargıçlar, polisler kendi yargıç ve polisleriydi ve kendi düzenledikleriyle bizi cezaevinde süründürmek istedi. Ancak Allah onlara fırsat vermedi. Özelikle 17-25 Aralık’tan sonra iyice foyaları ortaya çıktı ve devlet bütün kararlılığıyla bu yapının üstüne gitti. Baktılar ki olmayacak, en hainini gerçekleştirip darbe teşebbüsünde bulundular. Bu teşebbüsü Türk milleti 81 vilayette Cumhurbaşkanımız önderliğinde geri püskürttü.”

Vali Memiş, Türk milletinin; tankların, F-16’ların ve ağır silahların üzerine sadece Türk Bayrağı ile gittiğini vurgulayarak, bunu bütün dünyanın gördüğünü belirtti.

ERZURUM FETÖ’CÜLERE GEÇİT VERMEDİ

O tarihte Gümüşhane’de Vali olarak görev yaptığını hatırlatan Okay Memiş, konuşmasını sosyetik sürdürdü:

“Yurtta Sulh Konseyi denilen hain yapının yazısında Gümüşhane Valisinin gözaltına alınması emredilmişti, ama bu devlet ve millet bu hainlere gereken dersi verdi. Erzurum’da Dadaşlar tıpkı bundan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e nasıl 57 gün ev sahipliği yaptıysa, 15 Temmuz’da da meydanlara çıkıp 100 binlerce dadaş hain FETÖ’cülere geçit vermedi.”

15 Temmuz’u unutmayıp unutturmayacaklarını dile getiren Vali Memiş, vatan uğruna şehit düşenlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa diledi.

Programa, kent protokolü, kurum amirleri ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.