Dolar 32,4922
Euro 34,5544
Altın 2.496,96
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 18°C

VALİ MEMİŞ, SEYİRCİYİ TİYATRO SANATÇILARI İLE BİRLİKTE SELAMLADI

VALİ MEMİŞ, SEYİRCİYİ TİYATRO SANATÇILARI İLE BİRLİKTE SELAMLADI
16 Mart 2019 20:59

ERZURUM Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Evlendirme”, seyirciden “tam not” alırken, oyunun sonunda seyirciyi bir tiyatro sanatçısı gibi selamlayan Vali Okay Memiş, bir de bilgi verdi, “Erzurum’un en önemli eksiklerinden birisi kültür merkezidir. Biz idareciler, kamu bunalarında idari kısımların büyük ve geniş olmasına nedense önem veririz. Göreve başladığımda, inşaatı devam eden kültür merkezinde de ayrı yanlışı gördüm, müdahale ettim ve çok küçük tutulan tiyatro salonu ile idari bölümlerin yerini değiştirttim” dedi.

Daha önceleri Mumcu Caddesi üzerindeki binasında faaliyetlerini sürdüren Erzurum Devlet Tiyatrosu, çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti. uzun süren yer arayışından sonra, Erzurum DT’nin, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin çok amaçlı salonunda geçici olarak hizmet vermesi kararlaştırılmıştı. Birkaç yıldan beri ayni salonda oyunlarını sergileyen Erzurum DT, perdelerini iki perdelik “Evlendirme” oyunu ile tiyatroseverlere açtı.

Barış Bölükbaşı’nın yazdığı, Mustafa Mutlu’nun yönettiği, Levent Aras, Ömer Menteşe, Samet Alaysan, Fazıl aksakal, Bilal Hüseyinoğlu, Kübra Çanakçı, elif Ayça Aksu, ahmet Metehan Şahiner ve Mertcan Polat’ın rol aldığı oyunu Vali Okay Memiş de eşiyle birlikte izledi. Salonu dolduran teyatroseverlerin keyifle izlediği oyun birbuçuk saat sürdü.

Oyun sonrasında sanatçıları tek tek kutlayan ve kendilerine çiçek sunan Vali Okay Memiş, daha sonra bir sanatçı gibi aralarına girerek salondaki seyircileri selamladı. Vali Memiş, Erzurum’un önemli eksiklerinden kültür merkezi projesinin yapımının devam ettiğini hatırlattı. Sahnede, sanatçıları da bilgilendiren Vali Memiş, “İdari binaların çok geniş, oyun salonlarının ise aksine daha küçük tutulduğu projeye müdahale ettim. İdari binalar ile oyun salonlarının yerlerini değiştirttim. Kültür merkezi tamamlandığında tiyatro oyunları, konserler ve benzeri etkinlikler çok daha rahat bir ortamda gerçekleşecek” dedi. Vali Memiş’in verdiği bilgi, salondan alkış aldı. erzhaber / Fotoğraflar: Ahmet POLAT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.