Dolar 32,3134
Euro 35,1082
Altın 2.292,61
BİST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

VALİ MEMİŞ: TURİZM MERKEZLERİNDE KAMU YATIRIMI GÖREMEDİM

VALİ MEMİŞ: TURİZM MERKEZLERİNDE KAMU YATIRIMI GÖREMEDİM
24 Mayıs 2019 06:01 | Son Güncellenme: 24 Mayıs 2019 06:04

İFTAR sofrasında Erzurum Basını ile bir araya gelen Vali Okay Memiş, 6 ay içinde yaptıkları çalışmaları özetledi, zaman zaman özeleştiride bulundu, bu arada “çok çok beğendim” dediği yeni logonun da tanıtımını yaptı.

Vali Okay Memiş’in, Palandöken’deki Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde verdiği iftara çok sayıda basın mensubu katıldı. Valilik Basın Bürosu elemanlarından Ahmet Polat’ın oğlu Abdurrahman Polat’ın okuduğu Kur’an ve ezan ile iftar açıldı.

Yemek sonrası, hazırlanan sinevizyon eşliğinde bir değerlendirme yapan ve gözlemlerini dile getiren Vali Okay Memiş, özellikle turizm noktasında yaptığı tespit ve olumsuzluklara vurgu yaptı.

BİR KAMU YATIRIMI GÖREMEDİM

Tortum Şelalesi gibi, dünyanın sayılı çağlayanlarından birisine sahip olan Erzurum’un bu değerinden yeterince yararlanamadığını gördüğünü belirten Vali Memiş, “Bugün de Narman’daydım. Peribacaları’nın bulunduğu vadiyi dolaştım ve şok oldum. Orada bir kamu yatırımı, bir sosyal tesis olmaz mı? insanlar geliyor, geziyor. Ne yiyecek, ne içecek, ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar? Peribacaları’nda ihtiyaç duyulan ne varsa yapacağız, yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturacak, bu bölgeyi turizme mutlaka kazandıracağız” dedi.

BİR MERDİVEN YÜZÜNDEN YARGILANMIŞLAR

Benzeri türde olumsuzlukları Tortum Şelalesi’nde gördüğünde de şok yaşadığını ve o bölgenin işletmecilerine sitem ettiğini hatırlatan Vali Okay Memiş, “Ama anlatılanlardan öğrendim ki, işletmecilerin elini-kolunu bağlamışlar. Adamlar bir küçük merdiven yapmışlar diye, mahkemelerde sürünmüşler. Neymiş efendim, orası SİT alanı ilan edilmiş de el sürülemezmiş. Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu ile görüşerek, bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız. Palandöken’de güzel işler yapılıyor. Büyükşehir’in imkanları elverirse, dağın girişindeki otoparkın yerinde, altında küçük işyerlerinin bulunduğu, üstü otel olan bir yer yapılacak. Bu arada biz de, yol kenarında bulunan atıl durumdaki binamızda, Erzurum’un en modern butik otelini yapacağız. Bunun için hazırlıklara başladık” dedi.

ARDAHANLI’YI KUTLADI

Vali Memiş, daha sonra Atatürk Üniversitesi MYO Öğretim Görevlisi Orhan Ardahanlı’nın yaptığı yeni logoyu tanıttı. Vali Memiş, “Eski logoya pek bir anlam verememiş, bu nedenle de yeni logo yapılmasına karar vermiştik. Orhan Hocamız, çok güzel, sade bir logo yaptı. Kendisine bugüne kadar henüz beş kuruş para bile ödemedik. Ama emeğinin karşılığını elbette vereceğiz. Kendisini gönülden kutluyorum” diye konuştu. Furkan Akkök

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.