Dolar 32,3869
Euro 35,2153
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI’NA CAMİ DAVETİ

ERZURUM’UN ÖNEMLİ ZİYARET YERLERİNDEN BİRİSİ OLAN ABDURRAHMANGAZİ TÜRBESİ’NE YOLU DÜŞENLERİ, CAMİSİNDE NAMAZ KILMAK İSTEYENLERİ BUZ GİBİ HAVA VE SOĞUK FENA ÇARPIYOR.

VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI’NA CAMİ DAVETİ
22 Kasım 2022 09:21 | Son Güncellenme: 22 Kasım 2022 09:22

YOLU bugünlerde Abdurrahmangazi Türbesi’ne kah ziyaret etmek, kah camisinde namaz kılmak için düşenleri soğuk fena çarpıyor.

Geçtiğimiz hafta cuma namazı kılmak için Abdurrahmangazi Camisi’ni tercih eden bir vatandaş, o gün gördüğü ve yaşadıklarını erzurumdanhaberler’e anlattı, bir Erzurumlu olarak tanık olduğu olayların kendisini fazlasıyla utandırdığını belirtti.

Kent merkezine en çok 5 kilometre mesafede bulunan, kimi insan tarafından da “Türbe” olarak adlandırılan Abdurrahmangazi Camisi’nin, kaloriferleri yanmadığı ya da yakılmadığı için inanılmaz derecede soğuk olduğuna dikkati çeken ve isminin saklı tutulmasını isteyen vatandaş şunları söyledi:

“- O gün çok sayıda insan, bizim gibi cuma namazı için Abdurrahmangazi’yi tercih etmişti. Caminin oto parkında Karadeniz Bölgesi’nden geldikleri araç plakalarından belli olan 3 minibüs vardı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kafilenin yolcuları, yaşadıkları olumsuzluklardan fazlasıyla etkilenmişlerdi. Pişmanlıklarını biri birleri ile konuşurken dile getiriyor, yetkililere, cami imamına sitem ediyorlardı. Doğrusunu söylemek gerekirse, sitemlerinde yerden-göğe haklıydılar. Çünkü o olumsuzlukları bire bir hepimiz yaşıyorduk. İşin garibi derdimizi anlatacak kimseleri bulmak da mümkün değildi.”

Morgu andıran bir ortamda güçlükle namaz kıldıklarını ve kaçarcasına camiden ayrıldıklarını belirten aynı vatandaş, Erzurum’u gezmeye gelen çoğu insanın ziyaret etmeden yapamadığını, ancak sonrasında soğuk ortamın kendilerini fazlasıyla etkilediğini ve pişman ettiğini belirtti, “Hiç olmazsa bu cuma başta Vali Okay Memiş olmak üzere şehrin ileri gelen yöneticilerini bir vatandaş olarak Türbe’ye, namaz kılmaya davet ediyorum. Gelsin yaşanan sıkıntılara bire bir tanık olsunlar. O vakit sorunları belki çözerler” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

  1. Halis demir dedi ki:

    Elektrikle ısınıyor türbe ve cami en azından sadece cuma günleri ısıtılsın ama diğer günler imsm ve müezzin ne iş yapacaklar buna da müftülük bir çare bulsun. Çünkü o soğukta nasıl namaz kılsınlar