Dolar 32,5826
Euro 34,7975
Altın 2.513,17
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

VATANDAŞ ARTIK UTANÇ DUVARINI AŞMAYACAK

VATANDAŞ ARTIK UTANÇ DUVARINI AŞMAYACAK
24 Mart 2018 14:11 | Son Güncellenme: 24 Mart 2018 15:42

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi sakinlerini rahatlacak bir proje başlattığını duyurdu.

Ulaşım hizmetlerini daha kolay ve kullanılabilir hale getirmek için yeni bağlantı yolları yapılacağınu açıklayan Büyükşehir Belediyesi, meclis kararıyla “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan etiği Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Bölgesi’nde yeni yol  yapma kararı aldı.

TCDD Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü tarafından yeni yollar oluşturuldu. Bu yollardan biri de, İstasyon’u “utanç duvarı” ile ayıran Şükrüpaşa Mahallesi’ne yönelik olarak yapılacak.

GÜZERGAH BELİRLENDİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü tarafından yaptırılacak, 50. Yıl Caddesi’nden başlayıp Şükrüpaşa Nurettin Topçu Bilgi Evi’nin önünden geçecek olan yeni bağlantı yoluyla hem araç sürücüleri daha rahat nefes alacak ve hem de yayalar engelleri aşmak zorunda kalmayacaklar.

Yeni bağlantı yolunun tamamlanmasıyla 50.Yıl Caddesi’nden Şükrüpaşa Mahallesi’ne daha kısa sürede ulaşılacağını ve geçişin daha da kolay olacağını belirten yetkililer, “30 metre genişliğinde 500 metre uzunluğunda yapılacak yeni yolla, TCDD tren hatlarının geçeceği güzergahta gerçekleştirilecek olan üst viyadük yardımıyla 50. Yıl Caddesi Şükrüpaşa Mahallesi’ne bağlanacak. Şükrüpaşa Mahallesi’nden 50.Yıl Caddesi’ne ve oradan da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na geçmek bir hayli zaman alıyordu. Şimdi yapılan yeni bağlantı yolla söz konusu iki mevkiye gidiş ve gelişler daha kısa sürede gerçekleşecek.” erzhaber

18 AY ÖNCE ÖNCE BÖYLE YAZMIŞTIK

ERZURUM‘a tren hattı, kayıtlara göre 1937 yılında, yani Atatürk’ün ölümünden bir yıl önce gelmiş. 1933 yılında yapımına başlanılan Sivas – Erzurum demiryolu, 1937 yılında tamamlanarak, hizmete girmiş.

O tarihlerde, yani 79 yıl önce şehrin hayli dışında gözüken tren istasyonunun çevresi, yıllar ilerleyip, şehir büyümeye başladıkça, binalarla, işyerleri ile adeta kuşatılmış.

Binaların artması ve çevrenin kalabalıklaşması üzerine, yaşanması muhtemel kazaları önlemek için “yasak” yoluna başvuran TCDD yöneticileri, İstasyon ile Nenehatun Evleri ve Doğu TV olarak adlandırılan semtin arasına yaklaşık 600 metre uzunluğunda bir duvar ördürmüş, yetmemiş duvarın üstüne de tel örgü çektirmiş.

DUVAR ENGEL OLAMAMIŞ, VATANDAŞ YOLUNU BULMUŞ

Yöre insanını çok uzun ve dolambaçlı yollardan gidip-gelmeye zorlayan utanç duvarı, kısa süre içinde delinmiş ve vatandaş, “su akar, yolunu bulur” misali, kendi yöntemleriyle yolunu bulmuş.

Yapıldığı günden beri çok da fazla bir işe yaramayan ve yayaların gidiş-gelişlerini engelleyemeyen duvarın yapımına ödenen para, devletin çoğu harcaması gibi çöpe gitmiş.

Günümüzde Erzurum’un en köhne ve bakımsız yerlerinden birisi olarak değerlendirilen bölgeye vatandaş neşter atılmasını istiyor.

KOCA ALAN TOZ TOPRAK İÇİNDE VE BAKIMSIZ

Vagonlarla gelen yüklerin indirildiği koca alanın bakımsız olduğunu, toz toprak içinde bulunduğunu belirten vatandaşlar, özellikle rüzgarlı havalarda yükselen toz bulutlarının ciddi anlamda kirliliğe yolaçtığını hatırlattı, “Kirliliğin yanında, yığınla ipsiz sapsız insana mekan olan bu yöre Erzurum’un en korkulu yerlerinin başında geliyor” dediler.

Tren hatlarının vakit geçirilmeden yeraltına alınmasını ve ortaya çıkacak devasa büyüklükteki alanın ağaçladırılarak, dinlenme ve mesire yeri haline getirilmesini isteyen vatandaşlar, bu projenin hükümetin yeni uygulayacağı programa dahil edilmesini istediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.