Dolar 32,5999
Euro 34,8349
Altın 2.491,69
BİST 9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

VATANDAŞ HANGİ BELEDİYEYİ BAŞARILI BULDU

YEREL MEDYA HABERCİLİĞİNE RENK KATMAK VE FARKLILIK OLUŞTURMAK AMACIYLA goarge YAZILIM-BİLİŞİM FİRMASIYLA YAPTIĞIMIZ ORTAK ÇALIŞMANIN İLK ÜRÜNÜ ANKET ÇALIŞMASININ SONUÇLARI BELLİ OLDU.

VATANDAŞ HANGİ BELEDİYEYİ BAŞARILI BULDU
4 Aralık 2022 10:30 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2022 10:40

YEREL medya haberciliğine farklılık katmak, bu arada halkın çeşitli konularda ne düşündüğünü zaman zaman tespit etmek ve yorumlamak amacıyla goarge Yazılım-Bilişim Firması’yla yapmayı planladığımız, ilki de geçtiğimiz hafta gerçekleşen anket çalışmasının sonuçları ortaya çıktı.

goarge Yazılım-Bilişim Firması’nın internet üzerinden vatandaşa yönelttiği “Merkezde hangi ilçe belediyesi ve başkanını başarılı/başarısız buluyorsunuz?” sorusuna toplamda 806 kişinin cevap verdiği belirtildi.

goarge Yazılım-Bilişim Direktörü İhsan Çarıkçı, vatandaşa hangi belediyeyi ya da başkanını başarılı bulup-bulmadıklarının yanında, eğitim ve yaş durumlarını da sorduklarını hatırlattı.

KADINLAR “BİZ DE VARIZ” DEDİLER

Kadınların da yüzde 26,3’lük payla küçümsenmeyecek oranda (212 kişi) oy kullandığı ankette belediye ve başkanlarını “başarısız” bulanların oranı yüzde 6.7’de kaldı. Ankete katılanlardan 54 kişi “hiç biri” diyerek belediyeler ve başkanlarına geçer not vermedi.

EN BAŞARILISI 3 M’DEN BİRİ

Üç merkez ilçe belediyesi içinde en çok oyu Aziziye Belediyesi aldı.

Aziziye Belediyesi ve Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı başarılı bulanların sayısı 473’ü buldu.

Yüzde 58.6 başarı oranı ile ilk sırayı alan ve diğer iki belediyeyi açık ara geride bırakan Aziziye Belediyesi’ni, yüzde 24,4 oy oranı ile Palandöken Belediyesi izledi.

Palandöken Belediyesi ve Başkan Muhammed Sunar’ı toplamda 197 kişi başarılı buldu.

Yakutiye Belediyesi ise yüzde 10,3 oy oranı ile oldukça alt sıralarda kaldı.

Yakutiye Belediyesi ve Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ı sadece 83 kişi başarılı buldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.