Dolar 32,3773
Euro 35,0541
Altın 2.326,75
BİST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

VELEV Kİ UCUZ, İSTERSENİZ ZAM YAPTIRIN!

VELEV Kİ UCUZ, İSTERSENİZ ZAM YAPTIRIN!
11 Kasım 2017 20:00 | Son Güncellenme: 11 Kasım 2017 20:05

GEÇTİĞİMİZ hafta Meclis (TBMM) kürsüsünden muhalefet milletvekillerine cevap vermeye çalışırken, “Doğalgaz bedeli Erzurum’da şu anda bile diğer illerden daha ucuz” diyerek herkesi şaşırtan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya tepki yağıyor.

Özellikle sosyal medyada yapılan eleştirilerle adeta topun ağzına getirilen Mustafa Ilıcalı’ya sitem eden vatandaşlar, “Doğalgaz, sizin iddia ettiğiniz gibi hiç de ucuz değil. Ancak, diyelim ki, ucuz. İsterseniz zam yaptırın” diyerek gönderme yaptılar.

Anadolu Ajansı tarafından bir süre önce servis edilen, “Doğalgaz fiyatı Gümüşhane ve Bayburt’ta yüzde 9 ucuzladı” haberinin sarsıntıları sürüyor.

BÖYLE AÇIKLIK GETİRDİ

Konuyla ilgili açıklamalar yapan MHP ve CHP milletvekillerine, Meclis Genel Kurulu’nda söz isteyerek cevap veren Mustafa Ilıcalı, “Benim bulunmadığım bir ortamda, Erzurum’un adını geçiren Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin ‘Doğal gazda Bayburt ve Gümüşhane’de indirim yapılmış, Erzurum’da yapılmamış’ şeklinde açıklamaları olmuş. Bir açıklık getireyim; Şu anda Erzurum’da doğal gazın dağıtım bedeli 19,5 kuruş. Bayburt ve Gümüşhane’de 25 kuruş yani şu anda bile Erzurum daha ucuz. Bir de bilindiği gibi bu doğal gazın fiyatı belirlenirken ilçelerdeki yatırım bedelleri göz önüne alınıyor. Erzurum 25 bin kilometrekarelik bir coğrafya. Şu anda merkezde bütün ilçelerde doğal gaz var. Aşkale’ye gidiyor, Pasinler ve Oltu’ya gidecek. Bunlar da göz önüne alındığında böyle olumsuz bir durum yok. Erzurum milletvekilleri de konuya hâkimdir. Eğer herhangi bir indirim varsa takip ederiz” demişti.

PATATES 40 KURUŞ

Mustafa Ilıcalı’nın bu değerlendirmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Erzurum, ülkenin en soğuk memleketi. Kış mevsiminin buralarda çok uzun sürdüğü herkesin malumu. Isınmak için uzun süreli soba ve kalorifer yakılan bu memlekette yakıt gideri olarak inanılmaz paralar ödediğimiz de bilinen bir gerçek. Diğer bölgelerde birkaç aylığına ve günde kısa aralıklarla kalorifer yakılırken, Erzurum’da en az 6 ay geceli-gündüzlü kaloriferler hiç sönmüyor. Çoğu evde bir, bilemediniz iki odada kalorifer muslukları açık tutuluyor. Buna rağmen aylık fatura kış aylarında 300 liradan aşağı gelmiyor. Kimi vatandaş 500, 600 lira ayda doğalgaz faturası ödüyor. Bunun neresi ucuz? Ektiği ürünü para etmeyen üretici, tarlasında 40 kuruşa sattığı patatesin parasıyla hangi ihtiyacını gidersin, yakıt masraflarının altından nasıl kalksın? Erzurum’da yaşamak zor, aynı zamanda yürek ister. Devletin bizim buralarda doğalgazı ve diğer enerji fiyatlarını sübvanse etmesi ve hatta ‘bedava’ vermesi gerekirken, sayın Ilıcalı’nın kalkıp, ‘Erzurum’da doğalgaz zaten ucuz’ diyerek kendilerini temize çıkartmaya çalışmaları anlaşılır gibi değil” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.