Dolar 32,5159
Euro 34,8944
Altın 2.439,01
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

YANI, YÖRESİ MAHMUT DOLU

YANI, YÖRESİ MAHMUT DOLU
12 Şubat 2019 04:57

İNSAN, yaşamı boyunca acı-tatlı, üzüntü verici-sevindirici nice olaylarla karşılaşır, kimini doğrudan kendi yaşar, kimilerine de tanıklık eder.

Erzurum’da, İYİ Parti’den Palandöken Belediye Başkan Adayı gösterilen Eczacı Canan Uçar, bugünlerde o ilginç durumlardan birisini yaşayan insanların belki de başında geliyor.

Canan Uçar, kendisi gibi eczacı olan Mahmut Uçar ile evli.

Üç çocuk annesi Canan Uçar’ın bugünlerde yolu eşinin, çocuklarının babası Eczacı Mahmut Uçar’ın dışında, iki Mahmut ile daha kesişmiş durumda.

Bunlardan birisi, İYİ Parti’den birlikte siyaset yaptıkları ve yerel seçimlerde beraber yürüdükleri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz.

Ama bir diğer Mahmut daha var ki, duyan herkese “hadi canım sen de” dedirtecek cinsten.

O Mahmut‘un da soyadı Uçar, o da Erzurum’da siyaset kulvarında, ama Ak Parti adına yürüyor, o ise Palandöken’den değil de Yakutiye’den Belediye Başkan Adayı.

Canan-Mahmut Uçar çifti ile isim benzerliği dışında hiçbir akrabalık bağı bulunmayan Mahmut Uçar da sağlıkçı, kendisi bir hekim.

Kimi insana, “Duydunuz mu, karı-koca rakip partilerden belediye başkan adayı olmuş” dedirtebilecek bu rastlantı, Erzurum siyasetine yansımış renkli bir görüntü olarak hafızalarda yerini şimdiden almış durumda.

Eczacılık fakültesinin yanında, (Ankara Üniversitesi), Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Adalet Yüksekokulu’nu da okuyarak, üniversite diploma sayısını üçe çıkartan, 4’üncü diplomayı almak için Atatürk Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimini devam ettiren, sosyal hayatını kadın hakları ile mücadele azmi ve ruhu ile zenginleştiren Canan Uçar, 1991 yılından beri Erzurum’da eczacılık yapıyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.