Dolar 32,5706
Euro 34,8788
Altın 2.427,65
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

YARIM ASIRLIK HAYAL GERÇEK OLDU

YARIM ASIRLIK HAYAL GERÇEK OLDU
1 Mayıs 2022 18:47

ORTAOKUL birinci sınıfta okurken Almanya’ya giden Sebahattin Saygılı, neredeyse 50 yıl önce kurduğu, Hasankaleliler’le bir araya gelme hayalini, bir iftar davetiyle gerçekleştirdi.

Babaannesinin yanında Pasinler Ortaokuluna başlayan Sebahattin Saygılı, ailesinin gurbette olması nedeniyle başarılı olamadı. 1966 yılının yazında Almanya’ya, Frankfurt’a giden Saygılı, hem ortaokula devam etti, hem de Almanca öğrendi.

Başladığı elektrik tesisatçılık eğitimini yarıda bırakan Saygılı, bir ilaç fabrikasına girdi ve 25 yıl çalıştı.

Gurbetteki yaşamına nokta koymak isteyen ve İstanbul’a dönen Sebahattin Saygılı, umduğunu bulamadı ve geldikten 5 yıl sonra, 1997 yılında tekrar Frankfurt’a geri döndü.

Gurbetteki arkadaşları aralarında 50 bin Mark toplayarak iş yapması için Saygılı’ya destek verdiler. O da bir ekmek fabrikası kurdu ve günde 1600 pide üreterek borcunu 6 ay içinde ödedi.

Çocukları ile birlikte Almanya’da 22 yıl fırıncılık yapan Sebahattin Saygılı, Erzurum’da hayalini kurduğu daveti gerçekleştirdi. ilgili şunları söyledi:

“- Hem Almanya’dan hem de Türkiye’den emekli oldum. Hasankale’ye gelerek bir daire satın aldım ve ailemle birlikte hasret kaldığım memleketime yerleştim. Yarım asırdır uzak kaldığım arkadaşlarım ve hemşehrilerimle bir araya gelmenin hayalini kuruyordum. Bu hayalimi gerçekleştirmek için, Ramazan aynın son iftarlarından birinde Erzurum’un ünlü cağ kebap salondan birinde 115 hemşerimle birlikte iftarımızı açtık. Yarım asırdan bu yana görmediğim arkadaşlarımın büyük bir bölümünü gözlerinden tanıdım. Çok mutlu oldum. Bu özel geceyi bir daha unutmam mümkün olmaz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.