Dolar 32,5952
Euro 34,7918
Altın 2.497,68
BİST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

YATAKTAN KALKAN HASTANEYE KOŞUYOR

YATAKTAN KALKAN HASTANEYE KOŞUYOR
13 Ağustos 2020 19:00 | Son Güncellenme: 13 Ağustos 2020 19:01

ÜLKE genelinde korona ile mücadelede “en başarılı” iller arasında gelen ve takdir gören Erzurum’da son zamanlarda başgösteren ve katlanarak artan vaka sayısı, panik halini de beraberinde getirdi.

Sabah yatağından doğrulanın soluğu test kuyruğunda aldığı Erzurum’da vatandaşlarının daha aklıselim ve daha bilinçli hareket etmeleri, daha sakin olmaları istendi.

EN İYİLERİNDEN BİRİSİYDİ

Korona salgının patlak verdiği mart ayında ve devam eden günlerde alınan önlemlere paralel vatandaşın da hem sakin ve hem de çok daha bilinçli hareket etmesi, Erzurum’da tehlikenin ufak sıyrıklarla geçiştirilmesine neden olmuş, bu olumlu gelişme çeşitli illere örnek gösterilmişti.

PEMBE TABLO ÇABUK KARARDI

Ancak, Erzurumspor’un şampiyonluk kutlamaları ile başlayan ve Kurban Bayramı hazırlıkları ile devam eden aşırı yoğunluğun tetiklediği salgının son zamanlarda giderek dalga dalga yayılmaya başlaması, yaşanan pembe tabloyu bir anda tersyüz etti.

Salgının her geçen gün biraz daha yayılmasının yanında, fısıltı gazetesinin “duydun mu?” diyerek harekete geçmesi, şikayeti olsun-olmasın çoğu insanın Şehir Hastanesi’ne koşmasına ve test kuyruğuna girmesine neden oldu.

TEST SAYISI 10 KAT ARTTI

İki ay öncesine kadar günde ortalama 200 ile 300 arası testin yapıldığı hastanede, rakamın neredeyse 10 katı bir artışla 2 bine ulaşması, sadece laboratuvarlardaki iş yükünü artırmakla kalmadı, aynı zamanda pozitifli vaka sayısını da ciddi anlamda tırmandırdı.

Korona’dan ölen hasta sayısının 50’nin üzerine çıktığı Erzurum’da, doğan panik halinin önlenmesi için halka sükunet çağrısı yapılması istendi.

TEHLİKE UYARISI

Her şüphelinin, hele de yaşı gençse test yaptırmak için hastanelere koşmaması gerektiğini belirten yetkililer, “Gençlerin ve çocukların bu süreci çok daha kolay atlatmaları mümkün. Bu yaş grubuna dahil kişiler, yani gençler ve çocuk ebeveynleri, test için kuyruğa girdiklerinde, virüs kapmış olmaları muhtemel hasta adaylarıyla aynı ortamı paylaştıklarını unutmamalılar. Bu virüs kapma anlamında önemli bir risktir” uyarısı yaptılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.