Dolar 32,3263
Euro 35,1256
Altın 2.296,88
BİST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

Yeni Bir Sosyal Medya Geliyor!

Yeni Bir Sosyal Medya Geliyor!
12 Ocak 2020 14:20 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2020 14:24

SOSYAL medya devi Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, yeni bir sosyal medya platformu kurma planı olduğunu açıkladı. Platformun öne çıkan özelliği ise daha şahsi ve özel olması.

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz 10 yıl boyunca her yılın ocak ayında yıllık hedef planı açıklaması yaptı.

Facebook çalışanları ve teknoloji gazetecileri, CEO’nun yeni yıllık kişisel hedeflerinden bahsedeceği açıklamayı merakla bekledi. O açıklama birkaç saat önce geldi. Ancak Zuckerberg bu kez 1 yıllık değil 10 yıllık hedeflerden bahsetti.

Yeni yönetim biçimleri geliştirme, bir sonraki bilgi işlem platformu üzerinde çalışma gibi planların arasında bir hedef dikkat çekti.

Gelecek Hedeflerinin Merkezinde ‘Mahremiyet’ Var

Geçtiğimiz 2 yılı veri ihalleri ve güvenlik sorunlarıyla geçiren ve dünyanın dört bir yanında mahkemeye çıkan Zuckerberg, milyonlarca kullanıcıyı kaybetti.

Gizlilik konusunda zor sınavlar veren CEO, gelecek hedeflerinin merkezine mahremiyeti koydu.

Yeni platformun detayları hakkında bilgi vermese de konuyla ilgili açıklamasında “Dijital sosyal çevrelerimiz önümüzdeki 5+ yılda çok farklı hissedecek” dedi.

‘Yeni Bir Sosyal Medya’

İşte Zuckerberg’in o açıklaması:

“İnternet bize, herhangi bir yerde, herhangi biriyle bağlantı kurabilmek için süper güç verdi. Bu inanılmaz derecede güçlendirici. İlişkilerimizin ve fırsatlarımızın artık sadece yaşadığımız yerle sınırlı olmadığı anlamına geliyor. Şimdi, içinde milyarlarca insanın bulunduğu bir topluluğun parçasıyız. Getirdiği tüm dinamizm, kültür ve ekonomik fırsatlarla.

Ancak böylesine büyük bir topluluğun parçası olmak kendi zorluklarını yaratıyor ve biz samimiyet arzuluyoruz. Küçük bir kasabada büyüdüğüm için, bir görev ve amaç hissine sahip olmak kolaydı. Ancak milyarlarca insanın içinde benzersiz rolünüzü bulmak daha zor. Önümüzdeki on yıl içinde, en önemli sosyal altyapılardan bazıları, bize bu yakınlık hissini tekrar vermek için topluluğu yeniden inşa etmemize yardımcı olacak.

Bu, en çok heyecanlandığım inovasyon alanlarından biri. Dijital sosyal çevrelerimiz önümüzdeki 5+ yılda çok farklı hissedecek, özel etkileşimleri yeniden vurgulayacak ve hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz daha küçük toplulukları oluşturmamıza yardımcı olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.