Dolar 32,3669
Euro 34,9579
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

YENİ YATIRIMCILARLA YOL HARİTASINI BELİRLEDİLER

YENİ YATIRIMCILARLA YOL HARİTASINI BELİRLEDİLER
5 Temmuz 2017 08:58

ERZURUM‘un yeni yatırımcıları, OSB Müdürlüğü tarafından düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. İkinci OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, ETSO Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın başkanlık etti.

Birinci etapta arsa tahsisi yapılan firmaların temsilcilerinin katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, bölgede birinci etapta yerel müteşebbislere öncelik tanıdıklarını ifade ederek, projelerin bir an önce hayata geçmesi için zaman zaman yatırımcılarla bir araya gelip istişarelerde bulunacaklarını söyledi.

İkinci etapta ise ağırlıklı olarak, Cazibe Merkezleri Programı kapsamda yatırım yapmak isteyen firmalara geçici tahsisler yapıldığını kaydeden Özakalın, “166 hektarlık ikinci etapla ilgili çalışmalarımız da aralıksız sürüyor. Burada arsa tahsisi yapılan firmaların da Bakanlık nezdindeki işlemlerinin en kısa sürede tamamlanıp yatırımlarını gerçekleştirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah 2. OSB tam anlamıyla faaliyete geçtiği zaman şehrimizin sanayisi gelişecek, üretim ve istihdam artacak, ekonomisi güçlenecek” dedi.

Yatırımcıların katılımıyla düzenlenen istişare toplantılarında, çalışmaların yol haritasının belirleneceğini anlatan Özakalın şunları söyledi, “Firmalarımız şu anda yatırımlarıyla ilgili inşaat projelerini hazırlatıyor. Bu aşamada 2. OSB Bölge Müdürlüğümüz de, bütün imkanları ve personeliyle teknik ve altyapı desteği vererek, işletmelerin bir an önce üretime başlaması için seferber oldu. Bölgede çalışmaların her geçen gün bir adım daha ileriye götürülmesi bizleri mutlu ediyor.”

Özakalın ayrıca, geçtiğimiz gün 2. etap altyapı çalışmalarında kredi kullanımı konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le birlikte gerekli evrakları imzalayarak bu konudaki işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Toplantıda daha sonra yatırımcılar, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya tarafından bilgilendirildi. Karakaya, çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, “Bu toplantıları düzenlemekteki amacımız; çalışmaların zamanında tamamlanması, yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi ve müteşebbislerimizin yatırımlarını en kısa sürede tamamlayıp üretime başlamasına yardımcı olmaktır. Bizler mesai mefhumu gözetmeden yatırımcılarımıza her konuda yardımcı olmaya ve onların önünü açmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Toplantıda, son yönetim kurulu toplantısında ruhsat ve benzeri harç miktarlarının belirlendiği ifade edilerek, bu miktarların asgari seviyede tutularak yatırımcılara kolaylık sağlanmasının hedeflendiği vurgulandı.

Toplantıya iştirak eden yatırımcı firmaların temsilcileri de, taleplerini dile getirerek, 2. OSB yönetimine çabalarından dolayı teşekkür ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.