Dolar 32,3869
Euro 35,2153
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

YÜRÜYEN MERDİVENİ BİLE VAR AMA!

YÜRÜYEN MERDİVENİ BİLE VAR AMA!
23 Ağustos 2017 04:45

ÖNCEKİ Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler döneminde, ciddi eleştiriler yapılmasına rağmen Karayolları’nın ortasına dikilen, Erzurum’un yürüyen merdivenli ilk yaya geçidi olması nedeniyle de özellik kazanan Köşk Mahallesi İpekyolu Üstgeçidi, araba altgeçidine(!) dönüştü.

Görevde olduğu yıllarda, çok sayıda gerekli-gereksiz altgeçitler yapmasıyla eleştiri alan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Köşk Aile Çay Bahçesi’nin önündeki yolda bir altgeçit yaptırmış, bu altgeçidin üstüne de yürüyen merdivenli bir yaya üstgeçidi kondurmuştu.

Yaklaşık 9 yıl önce, dönemin Valisi Celalettin Güvenç ile dönemin Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz’ın da hazır bulunduğu törende hizmete açılan İpekyolu Üstgeçidi’nin bir yılda bitirildiğini belirten Ahmet Küçükler, yaptığı konuşmada, “Bölgemizin ilk yürüyen merdivenli yaya üstgeçidi 6,5 metre yüksekliğinde, 55 metre uzunluğundadır ve 4 yürüyen merdiveni bulunmaktadır. Üstgeçidin yapımında çelik konstrüksiyon malzeme kullanıldı. Yaptığımız çalışma ve hizmetlerle model alan değil, model olan bir il olduk. Köprü ilimize, milletimize hayırlı olsun” demişti.

Aradan geçen süreçte, ihtiyaç olmayan bir yerde yapılan ve milyonlarca liraya malolan İpekyolu Üstgeçidi, şimdilerde yürüyen merdivenlerinin çalışmamasının yanında, gerekli bakım ve temizliği de yapılmadığından, kullanılmaz hale geldi.

Çok dik olan en az 50 basamaklı merdivenleri çıkmak istemeyen vatandaşların kullanmadığı İpekyolu Üstgeçidi, kendiliğinden “araba altgeçidi”ne dönüştü.

Üstünden yayaların değil, altından sadece araçların geçtiği yürümeyen merdivenli üstgeçidin akıbetini merak eden vatandaşlar, “Hani taşınacak bir malzeme de değil ki, köprüyü kaldırıp müzeye götürelim. Devletin malının nasıl keyfi uygulamalara ve ‘ben yaptım, oldu’ mantıksızlığına harcandığını hep birlikte görüyoruz. Böylesi anlamsız işlere bu milletin, bu devletin parasını akıtanlar, bu muhteşem yatırımı gördüklerinde acaba ne düşünüyorlardır, merak ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.