Dolar 32,5212
Euro 34,9672
Altın 2.435,78
BİST 9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

YÜZ KIZARTAN UTANÇ GÖRÜNTÜSÜ

YÜZ KIZARTAN UTANÇ GÖRÜNTÜSÜ
26 Mart 2021 02:46 | Son Güncellenme: 26 Mart 2021 03:28

SADECE Erzurum ve ülkemizin değil, İslam ülkeleri açısından önemli sembol eserlerden birisi olan, sade ve uzun görünümü ile dikkat çeken Ulu Cami’ye ya da o güzergaha yolu düşenleri ciddi anlamda sarsan bir kötü görüntü yürek sızlatıyor.

Uzunluğu 54 metreyi bulan, ikisi Doğu’ya, üçü de Kuzey’e açılan toplam beş kapısı bulunan Ulu Cami’nin kapılarından birinin merdiven taşlarının dökülüp, dağıldığını görenler, gözlerine inanamıyor. Günümüzden 842 yıl önce, 1179 yılında Saltuklular tarafından yaptırılan 2754 metrekare büyüklüğündeki caminin Doğu’ya bakan ve bayan girişi olarak kullanılan kapısı ile irtibatı sağlayan, kesme taştan sonraki yıllarda yapılan merdivenlerinin bel verdiğini ve taşlarının bir kısmının son yağışlarla birlikte döküldüğünü görenler, yaşanılan olaya akıl, sır erdiremiyorlar.

NASIL OLUR DA KİMSE GÖRMEZ

Gerek yaya ve gerekse araç trafiği açısından hayli yoğun olan Cumhuriyet Caddesi’nin Tebrizkapı ile kesiştiği kavşağın köşesinde yer alan Erzurum’un simge eserlerinden Çifte Minareli Medrese ile de komşu olan Ulu Cami’nin yıkık merdivenlerinin, sanki sahipsizmiş gibi kendi haline bırakılmış olmasını son derece üzücü, bir o kadar da vahim bulan vatandaşlar, şöyle konuştular:

SORUMLULARINA KINAMA

“- Bu mabedden kim, hangi kamu kurumu sorumluysa, o kurum ya da kurumların müdürünü de, amiri ve hatta çalışanlarını da kınıyoruz. Bu kınamadan cami imamları ve görevlilerinin de paylarına düşen kısmını kendilerine gönderiyoruz. Böyle bir sorumsuzluk olamaz. Çok sayıda yerli turistin uğrak yeri bir noktada bulunan Ulu Cami merdivenlerinin yıkık hali, hem cami ve hem de şehir açısından bir imaj kaybı, bir utanç görüntüsüdür” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.