Dolar 32,5807
Euro 34,6753
Altın 2.521,32
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ZEKAİ KAYA: YOK EDİLMEK İSTENİLEN MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN DİRİLTECEĞİZ

ZEKAİ KAYA: YOK EDİLMEK İSTENİLEN MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN DİRİLTECEĞİZ
4 Mayıs 2023 18:18 | Son Güncellenme: 4 Mayıs 2023 18:21

SEÇİME 10 gün kala çalışmalarını ve gezilerini sıklaştıran, sıkılmadık el, girilmedik dükkan ve işyeri bırakmamaya çalışan İYİ Parti Milletvekili adayı Zekai Kaya, şehrin cadde ve sokaklarını dolaşırken, Erzurum’un kendine özgü yapısı ve kültürünün acımasızca bozulduğuna daha yakından tanık olduğunu söyledi, “İktidara geldiğimizde ilk iş olarak bu şehrin kadim mahalle kültürünü diriltecek, Erzurum marka değerini korumak için önlemler alacak, ecdadımızdan aldığımız emaneti kendi haline bırakmayacak, kaderine asla terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

DOSTLUK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ

15 Mayıs’ta hem ülke ve hem de Erzurum insanının dostluk ve kardeşlik türküleri söylediği, umut rüzgarlarının estiği yeni bir güne “merhaba” diyeceğini belirten Zekai Kaya, elini tuttuğu, selamını verdiği her insana Erzurum gerçeklerini anlatmaktan geri durmuyor.

İYİ Parti iktidarında şehrin kabuğunun değiştirilmesine, kimliğinin bozulmasına daha fazla müsaade etmeyeceklerini, dolayısıyla hem ekonomik, hem sosyal ve hem de kültürel erozyona set olacak önlemleri hiç vakit kaybetmeden alacaklarını, dolayısıyla Erzurum insanına çok daha bir nefes aldıracaklarını bildiren Kaya, şu açıklamayı yaptı:

O MAHALLELERİN NE SUÇU VARDI

“Her bir Erzurumlu’nun anılarıyla süslü, hatıraları ile dolu Dere Mahallesi’nin, Çırçır’ın, Gavurboğan’ın, Muratpaşa’nın ne günahı vardı da isimlerini yok etti, şehrin kadim mahalle kültürüne darbe vurdunuz? Neydi Erzurum ile hesabınız? Yoksa komşuluk ilişkilerinin sağlamlığından mı rahatsızlık duydunuz da şimdi kalkmış beka diyor, birlikten beraberlikten dem vuruyorsunuz? Kimsenin bu konularda en ufak bir endişesi, bir kaygısı yok. Çünkü Erzurum dadaşın harman olduğu yerdir. Burada birlik de vardır, beraberlik de. Şehirde işsizlik vardır, şehirde fukaralık vardır, şehirde ekonomik durgunluk vardır, şehirde kültürel erozyon vardır. Erzurum esnafı ne sattığının yerine yenisini koyabiliyor, ne de çarkını çevirebiliyor. Yatırım diye bir şey yok. Binlerce, on binlerce genç kahvehanelerde vakit dolduruyor. Bir bardak çay en sıradan çay ocağında bile 2 lira. Cebinde parası olmayan çoğu üniversite bitirmiş gençlerin neredeyse tamamı babasından aldığı harçlıkla ile idare etmeye çalışıyor, bunun acısını, ıstırabını yüreklerinde duyuyorlar. Tüm bu sıkıntılar yeni dönemde ortadan kalkacak, insanımızın yüzü gülecek, gençler kendilerine tanınacak imkanlarla bu şehrin ve ülkenin lokomotifi haline gelecekler.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.