Dolar 32,4486
Euro 34,4911
Altın 2.474,65
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Açık
Erzurum
22°C
Açık
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

ASKERİ LOJMANLAR YERLE BİR EDİLDİ

ASKERİ LOJMANLAR YERLE BİR EDİLDİ
16 Ocak 2021 11:37

SOĞUK savaşın sona ermesiyle birlikte Doğu’nun sınır karakol olma özelliğini kaybeden, birliklerin, kışlaların ya kapatılması, ya da yerinin değiştirilmesiyle birlikte, şehrin farklı semtlerinde bulunan ve çoğu atıl duruma düşen, korumasız kalan binalar, lojmanlar iş makineleriyle buluştu!

SÖKÜMÜ ÇOK DA UZUN SÜRMEDİ

Erzurum’da yaşayan hemen herkesin önünden ya da yanından geçtiği Yoncalık’taki askeri lojmanların söküldüğünü görenlerin aklına doğal olarak, “sökülüyor ama acaba ne yapılacak?” sorusuyla beraber  Büyükşehir Belediyesi geldi. Ancak acımasız iş makinalarının darbelerine çok fazla direnç gösteremeden yerlere serilen binaların yıkım işini Büyükşehir’in yaptırmadığı öğrenildi.

HERKES ÖNÜNDEN MUTLAKA GEÇMİŞTİR

Yoncalık’ta, İl Halk Kütüphanesi’nin önünde yer alan, hemen herkesin önünden ve yanından geçtiği, bir ucu Şeyhler Mahallesi’ne kadar uzanan, hayli zamandan beri de boş bekletilen askeri lojmanlarda söküm işleminin başladığını görenlerin aklına “ilk adres” olarak Büyükşehir Belediyesi geldi. Şehrin merkezinde, en güzel yerinde yer alan lojmanların iş makineleriyle yerle bir edilmesiyle birlikte ortaya çıkan çok arsa üzerinde kim ne yapacak, nasıl bir proje uygulayacaktı? 

Akla gelebilecek bu ve benzer sorulara cevap bulmak amacıyla kapısını tıklattığımız Büyükşehir Belediyesi’nden “sökümü biz yaptırmıyoruz” cevabı aldık. Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu lojmanlar için mülk sahibi Milli Savunma Bakanlığı’na “takas” önerisi götürdüğü, ancak henüz bir cevap alınamadığı kaydedildi.

Şimdi herkes, yetkililerden, “Miadını dolduran ve kullanılamayan lojmanların yıkılmasıyla ortaya çıkan devasa büyüklükteki arsa üzerinde kim, hangi kurum, nasıl bir proje uygulayacak?” sorusuna bir cevap, bir açıklama bekliyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.