Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

ASRİ MEZARLIK’TA LOKUM İKRAMI!

ASRİ MEZARLIK’TA LOKUM İKRAMI!
12 Eylül 2016 10:06

01-sekerrr

DİNİ bayramlar, dünyanın dört bir yanına dağılmış Müslüman ülkelerinde kutlanır.

Her ülkenin, her bölgenin ve hatta her şehrin kendine özgü özellikleri, güzellikleri, farklılıkları vardır.

Erzurum’da dinin bayramların farklılıkla ve hoşlukla kutlandığı illerden birisidir.

Arefe gününden başlar telaş ve birinci günün bayram akşamına kadar devam eder o telaş.

Bayramın bir gün öncesinde, çocukların arafalık toplayarak güzellik kattığı Erzurum’da, hayır sahipleri kurbanlarını alır, bu arada mezarlık ziyaretilerini de asla ihmal etmezler.

Bayram sabahı, camilerden çıkan binlerce insanın da ilk uğrak yeri yine mezarlıklar olur.

Dolayısıyla bayram sabahında, günün ilk ışıklarıyla beraber Karayolları’nda, Asri Mezarlık’a kadar müthiş bir trafik yoğunluğu yaşanır.

Ahirete göçmüş lakınlarına, ana-babalarına dualar etmek, fatihalar okumak amacıyla Asri Mezarlık’a yönelenler, uzun zamandan beri göremediği dostları, ahbapları, tanıdıkları ile mezarlıklarda karşılaşır, bayramlaşırlar.

Asri Mezarlık’ta, son bir iki bayramda olduğu gibi, bu bayramda da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından hazırlatılan koli koli lokum dağıtıldı.

Mezarlık çıkışında, yolun kenarına istif edilen, özel hazırlanmış, üzerinde Mehmet Sekmen’in isminin yazılı olduğu lokum paketlerinden almak isteyen vatandaşlar , sıra bekledi, bu arada da uzunca araç kuyrukları oluştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.